Ti hogyan képzelitek a jövőtöket itt Magyarországon ha felviszik a nyugdíjkorhatárt 72 évre?
Istenem... akkor mindenki menjen el nyugdíjba 45 évesen, aztán majd eltart minket a gyerekünk generációja.
Mert a pénztárosnak elzsibbad a bal karja.
A mérnök belerokkan a felelősségbe.
A titkárnő elfárad az excel-ben.
A pék a liszteszsák emelésében.
Az utcaseprő a szemeteszsákokban.
Ha nem bírod azt a munkát amit csinálsz akkor nem az a megoldás, hogy "akkor én most elmegyek nyugdíjba" hanem az, hogy mást kezdek csinálni. Illetve tőlem elmehetsz, csak ne nekem kelljen eltartani.
Kezdjük ott,hogy 60 évesen nem is vesznek fel sehová.
Apám 58 éves,múltkor állásinterjún azt mondták neki,50 felett senkit nem vesznek fel.
Pedig perfektül beszél németül.
" munkaalapú társadalom van, ezt már érthetően nyomatékosította számunkra a kormány"
Drága, jó kisgyerek!
Te még hiszel a mesében?!
Ilyen baromságot csak neked lehet beadni!
Ezt az mondta, aki az életében még hasznos, termelő munkát nem végzett...
Magyarországon pont a munkából nem lehet normálisan megélni!
Majd ha megpróbálod, rájössz hogy nem én hazudtam neked!
10-es az a baj,hogy a nyugdíj korhoz kötve,illetve nemenként eltérően jár.
Szerintem ez egy nagy hiba.
A fizikai munkásoknak legalább 5 évvel hamarabb nyugdíjba kellene menniük,mint az értelmiségieknek.
Aki "muhaházott",szerinted 2 millió nyugdíjas szavazna olyan pártra,aki 72 évre emelné a nyugdíjkorhatárt?
Mire a mostani középkorúak lesznek 60 felett,addigra egy fidesz jellegű,szegénykizsákmányoló bandának esélye sem lesz nyerni.
Annak köszönhetik most is a hatalmukat,hogy a mai nyugdíjasok nem használnak internetet és a rendszerváltás előtte nem dolgozták halálba magukat,és korán nyugdíjba is mentek.
Ha növeled a nyugdíjkorhatárt az azt is jelenti,hogy jóval kevesebb lesz a nyugdíjas.
Gyakorlatilag megfeleződne egy olyan réteg,aki munka nélkül éldegél évtizedekig.
Tehát nem lenne elég egy erzsi utalvány meg 5 kg krumpli egy dolgozó 60-as éveiben járó ember megvásárlásához.
Amig az állam elveszi a pénzt és valamilyen varázslatos számitás alapján esetleg ad valamennyi nyugdijat, addig az államtól függsz. Ezért vették el a nyugdij megtakaritásokat.
Az átlagembernek pedig nincs annyi pénze hogy a jelenlegi elvonások mellett még egy magánnyugdijpénzárat is fizessen.
A magyar kormányok szisztematikusan függőségben tartják a polgárokat. A támogatás szó függőséget jelent. Nézd meg hogy egy nap hányszor hallod a hirekben.
Szép kis röpgyűlés lett itt az elmebetegeknek. Honnan vesztek ennyi baromságot?
Kérdező
Ki a fene tervezi itt hogy felemelnék a nyugdíj korhatárt 72 évre?
Ezeddig nyugdíj korhatárt kizárólag a jelenlegi ellenzék tagjai emeltek, az mszp-szdsz kormány hozott csak ilyen döntést. Akkor most kezdjek el rettegi attól, hogy ha megint kormányra kerülnének akkor újra megtennék? nem kell, tudjuk. Ez az egyik pont a hosszú listán ami miatt nem engedjük hogy újra ők kerüljenek kormányra.
Hatalmas öngól volna, ha megtennék. A mostani 50 fölötti generáció még csak-csak beletörődne valahogy, de az 50 alattiak hatalmas hányada lelépne külföldre, vissza se nézne. Akkor pedig még súlyosabb lenne az elöregedés és a népességfogyás. Bár ezektől minden kitelik...
Az tuti, hogy én nem fogok O1G kedvéért 72 éves koromig gürcölni. Elhúzok egy értelmes országba, nyugdíjig még van időm, hogy 60 éves koromig kikaparjam a kis gesztenyémet, O1G meg ott pusztuljon meg, ahol akar.
"Én azt nem tudom elképzelni, hogy 50 évesen nyugdíjba menjek és utána ne csináljak semmit csak várjam a halált. Naná, hogy hamar leépülnék, mint a mostani kádári nyugdíjasok is leépültek."
Persze, hogy leépültek, de miért? Hasonlíts már össze pl egy holland nyugdíjast egy magyarral. Mit csinál a magyar? Csirkefarháton él, nyaranta vigyáz az unokákra és időnként elmegy a gyógyfürdőbe kiáztatni a rheumás ízületeit. Meg persze orvosról orvosra jár. Mit csinál a holland? Vesz egy lakóautót és keresztül-kasul bejárja egész Európát, tavasztól őszig kirándul vagy felül a repülőre és irány Ibiza, Hawaii vagy Thaiföld. Miért? Mert telik rá a nyugdíjból és a megtakarított pénztből. Naná, hogy nem is épül úgy le, hiszen aktív marad és van miért élnie.
Szerényen. Elmegyek portásnak vagy múzeumőrnek. De egy egyszerűbb számítógépes ülőmunka lehet menni fog idősen is.
Azt ne feledjük, hogy mivel egyre kevesebb gyerek születik, a nép egyre öregszik, a munkáltatók nem tehetik meg a jövőben hogy csak fiatalokat vesznek fel, mert egyszerűen nem lesz elég fiatal ember. Már most is sok helyen munkaerőhiány van. Bár azt mondják a technika fejlődésével később nem is kell annyi dolgozó, mert automatizáltabb lesz minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!