Miért tartják kommunistának az éppen aktuális magyarországi kormányokat?
Mert hülyék.
A Fidesz pont hogy neoliberális.Minden intézkedésükkel a multiknak,a tőkének kedvez.Egy kommunista párt pont hogy ezek ellen harcolna.
Én pl kommunista vagyok és az összes párt közül a Fideszt utálom legjobban,utána a Momentumot.
Az LMP-vel,Jobbikkal és Párbeszéddel szimpatizálok
Talán valami gondod van a tőkével, a befektetéssel?
#1 Nem ezt jelenti a neoliberalizmus. Ráadásul azt se látom, hogy nagyon harcolnának az alacsony adókért és az állami kontroll csökkentéséért.
#3 A gond ott van, hogy ebben csak néhány kiváltságos nagyvállalat részesül. Milliárdos vissza nem térítendő állami támogatás, adómentesség évekig (mikor lejárna csődöt jelent és kivonul)...
Egy egyszerű vállalkozás pedig csoda, ha egy évig kibírja a közterhek és az ellenőrzések nyomása alatt.
A fidesz gazdaságilag neoliberális
Adórendszer,szociális rendszer átalakítása,szociális háló leépítése.
Társadalmilag pedig kommunista elemei vannak.
Pl egyennevelés,másként gondolkodók ellehetetlenítése.
Közmunka
Munkaalapú társadalom
Három kommunista utódpártunk van, akik feloszották egymás közt az mszmp tagságát. Ezek a következőek: fidesz, mszp, dk.
A dk tagságában jelenleg nem tudom, hogy milyen arányban vannak ex-mszmp-sek, viszont azt tudom, hogy ebben a fidesz vezet.
De a valóság tényleg az, hogy a fidesz nem elvek mentén politizál, hanem a hatalom és pénz mentén. Bekategorizálni pedig elég nehéz, mivel számtalan kommunista, fasiszta és náci jellemzőnek is megfelel. Részben ezért, mivel jó pár ponton fedésben vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!