Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért tartják kommunistának...

Miért tartják kommunistának az éppen aktuális magyarországi kormányokat?

Figyelt kérdés
Amíg az MSZP és Gyurcsány volt kormányon addig ők voltak a kommunisták. Most sokak szerint a Fidesz és Orbán a kommunista. Érdekes mert szinte minden nap kommunistaellenes propagandákat hallani az MR1 Kossuth rádión. Hogyan lehetséges ez?

2019. júl. 11. 14:31
 1/10 anonim ***** válasza:
58%

Mert hülyék.

A Fidesz pont hogy neoliberális.Minden intézkedésükkel a multiknak,a tőkének kedvez.Egy kommunista párt pont hogy ezek ellen harcolna.

2019. júl. 11. 14:36
 2/10 anonim ***** válasza:

Én pl kommunista vagyok és az összes párt közül a Fideszt utálom legjobban,utána a Momentumot.

Az LMP-vel,Jobbikkal és Párbeszéddel szimpatizálok

2019. júl. 11. 14:37
 3/10 anonim ***** válasza:

Talán valami gondod van a tőkével, a befektetéssel?

2019. júl. 11. 14:39
 4/10 anonim ***** válasza:
A Fidesz egyik se, neki egy ideológiája van, pontosabban kettő: a pénz és a hatalom. Éppen aktuálisan mindig olyan politikai programot nyomnak, ami a legtöbb pénzhez és hatalomhoz juttatja őket a legkisebb kockázattal. A liberálistól a kereszténydemokratán és az illiberálison át a konzervatívig voltak ezek már mindenek, éppen merről fúj a szél. Amúgy is a legrosszabb történelmi rendszereket vegyítik kormányzásukban: vannak benne vastagon kommunista, fasiszta, kleptokrata vonások is. Csak demokrácia nem sok.
2019. júl. 11. 14:46
 5/10 anonim ***** válasza:

#1 Nem ezt jelenti a neoliberalizmus. Ráadásul azt se látom, hogy nagyon harcolnának az alacsony adókért és az állami kontroll csökkentéséért.

#3 A gond ott van, hogy ebben csak néhány kiváltságos nagyvállalat részesül. Milliárdos vissza nem térítendő állami támogatás, adómentesség évekig (mikor lejárna csődöt jelent és kivonul)...

Egy egyszerű vállalkozás pedig csoda, ha egy évig kibírja a közterhek és az ellenőrzések nyomása alatt.

2019. júl. 11. 16:16
 6/10 anonim ***** válasza:

A fidesz gazdaságilag neoliberális

Adórendszer,szociális rendszer átalakítása,szociális háló leépítése.

Társadalmilag pedig kommunista elemei vannak.

Pl egyennevelés,másként gondolkodók ellehetetlenítése.

Közmunka

Munkaalapú társadalom

2019. júl. 11. 17:08
 7/10 anonim ***** válasza:

Három kommunista utódpártunk van, akik feloszották egymás közt az mszmp tagságát. Ezek a következőek: fidesz, mszp, dk.

A dk tagságában jelenleg nem tudom, hogy milyen arányban vannak ex-mszmp-sek, viszont azt tudom, hogy ebben a fidesz vezet.

De a valóság tényleg az, hogy a fidesz nem elvek mentén politizál, hanem a hatalom és pénz mentén. Bekategorizálni pedig elég nehéz, mivel számtalan kommunista, fasiszta és náci jellemzőnek is megfelel. Részben ezért, mivel jó pár ponton fedésben vannak.

2019. júl. 12. 01:26
 8/10 anonim ***** válasza:
Nem tudom, de nagybatyam opeljaban voros kormany van. Az biztosan komcsi.
2019. júl. 12. 07:05
 9/10 anonim ***** válasza:
# 1 Jól mondod, teljesen egyet értek.
2019. júl. 12. 17:34
 10/10 anonim ***** válasza:
Azért mert harminc éve lényegében nem változott azon kívül semmi hogy átírtuk kétszer is az ország államformáját.
2019. júl. 14. 06:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!