Miért volt akkora szükség arra, hogy a Momentum keresztbe tegyen a budapesti olimpiának?
Azzal volt talán problémájuk, hogy Magyarország végre felkerült volna a világtérképre és mindenki a Magyarokkal lett volna elfoglalva?
Számomra hihetetlen a balliberális kishitűség, hogy "merjünk kicsik lenni!" ahogy régen az SZDSZ is hirdette. Hiába győzzük le a pártjaikat, mindig újakat alakítanak, hogy azokon keresztül tudják gyalázni a Magyarságot. Nem tudok már mást mondani erre, csak azt, hogy szándékosan csinálják, ezek nem akarják, hogy a világ tisztelje a Magyarokat, amiért tudtunk rendezni egy páratlan és remek olimpiát.
Miért nem lehet ezellen tenni semmit?
10# vagyok, valahogy úgy kell elképzelni, hogyha te minimálbért keresel, akkor nem fogsz 20 milliós esküvői bulit csapni, nem fogsz ennyit kiadni néhány óra szórakozásért. Inkább veszel ennyiből valami kis ingatlant vagy bármi mást, amire szükséged van.
Az olimpia rendezése sem érte volna meg, óriási pénz kidobas lett volna. Nem csóró orszagoknak van kitalàlva
"Egy olimpia pedig az egész ország fényét és dicsőségét emelte volna!"
A görögök is milyen fényesen ragyognak 2004 óta!
Ja, nem. Gyakorlatilag csődbe mentek.
Egyébként a momentum annyit csinált, hogy népszavazás elé vitte volna az ügyet. Ez szerintem teljesen rendben van, az egész országnak joga van beleszólni egy ekkora beruhàzàsba.
Egyébként azt ne hidd, hogy ha nincs a momentum, akkor lett volna olimpia. Ez egy jó ürügy volt arra, hogy újabb felesleges beruhàzàsokba fogjanak és lopjanak.
Nem tett keresztbe, egy népszavazási kezdeményezéshez gyűjtött aláírásokat. Meglett a megfelelő aláírás mennyiség, és be akarták adni a népszavazásra a kérdést.
Ekkor azt mondta Fidesz, hogy nem lesz Olimpia.
#9 #10
nem az a baj, hogy nem lesz olimpia, hanem hogy még az esélyét is elvették a momentumosok. És igen, ők voltak, meg az ellenzéki pártok, akik kihátráltak a korábbi összpárti megegyezés mögül ami még az mszp-szdsz kormány idején született meg. A fidesz csak folytatta azt amit korábban pont az mszp-s és más politikusok nyíltan is a médiában fontos lépésnek, nagyszerű tervnek és a nemzeti összefogás, egység példájának mondtak.
A baj az, hogy ha a momentum akkor nem indítja azt a kampányt - amivel átverték az embereket, mert míg a neve NOlimpia volt, a kérdés amihez aláírást gyűjtöttek, a pályázat visszavonásáról szólt, addig az aláírókat azzal hülyítették, hogy ők csak a döntést akarják megadni az embereknek. A baj az, hogy a kampány nélkül megnézhettük volna, hogyan boldogul az ország, a főváros egy hatalmas nemzetközi versennyel, mit tud kezdeni az ideiglenes építményekkel és mennyi a haszna, vesztesége egy rendezvénynek. A döntésig pont lement volna a vizes VB, ami után még vissza lehetett volna vonni a pályázatot, ha nekünk nem előnyös.
Helyette egyszerűen odaajándékozták a rendezés jogát két másik országnak. Soha korábban és soha ezután nem lesz olyan, hogy egy döntéssel adnak oda 4 országból 2-nek olimpiai rendezési jogot. Simán megkaphattuk volna a másodikat és bővel lett volna idő és lehetőség addig a nemzetközi olimpiai pénzeket ide becsatornázni, azokkal Budapesten hatalmas fejlesztéseket végezni, majd az olimpiát éppen olyan sikeresen és jól megrendezni, mint a vizes VB-t és azokat amiket azóta is rendezett az ország.
Nem nekem okoztak vele kárt, nem vagyok budapesti. Pont a saját szavazóiknak akik ott élnek, tőlük vettek el lehetőségeket és sok-sok pénzt amivel gyorsabban fejlődhetett volna a város. Mert a költségeket az egész ország fedezte volna, én is az adómmal, akkor is ha a hasznát nem én élveztem volna utána.
"Egyébként a momentum annyit csinált, hogy népszavazás elé vitte volna az ügyet. Ez szerintem teljesen rendben van, az egész országnak joga van beleszólni egy ekkora beruhàzàsba."
Ezt csak te hiszed.
A momentum egy HELYI népszavazást kezdeményezett, nem országosat. Csakis a budapestiek szavazhattak volna róla és ha úgy döntenek akkor mindenki fizette volna a költségeit.
A döntésbe már beleszólt minden budapesti előtte. A budapesti választott képviselők - minden budapesti által megválasztott, minden párt képviselője - hozott döntést orábban az olimpiai pályázatról. Csak mivel a döntés idején még mszp-szdsz kormány volt, akkor a képviselőik is támogatták. Kiálltak a médiába és az lmp-t kivéve mind azt nyilatkozta, hogy fontos és a nemzet számára összefogás blablabla.
A Nolimpiai aláírásgyűjtés elején is még kiálltak az olimpiai pályázat mellett, csak később láttak meg benne kormánybuktatási lehetőséget és emiatt álltak a másik oldalra.
15# a fidesz tarthatott volna népszavazást. Miért nem tette? Demokráciában ez így szokás.
16# tisztában vagyok vele, hogy csak Budapesten volt az aláírás gyűjtés. De anyagilag az egész országot érintette volna, arra próbáltam célozni.
Totál mindegy hogy ki miatt nem lett, a lényeg hogy nem lett. Gazdaságilag sokkal fejlettebb országoknak is megterhelő beruházás, akkor vajon egy iylen apró, ráadásul gazdaságilag rossz helyzetben lévő ország mit tett volna?
Veszünk fel pár milliárd hitelt, aztán azt nyögjük, mellé még lesz pár tucat épület, amik vagy simán szépen mennek az enyészetnek, mint ahogy pár országban már történt így olimpia után vagy épp utána még fizetünk a karbantartásokra is, csak hogy legyen.
Aztán majd mikor még xarabb lesz a helyzet az ide elszórt pénz miatt, majd a kórházakban vigasztaljuk az embereket azzal, hogy bocsi ellátás nincs, de olimpia volt, vagy az iskolákban, elnézést ma nem lesz tanítás, de láthattatok olimpiát?
Például ezért sem lett volna jó, ha olimpiát rendezünk.
2 és fél év múlva lesz a kézilabda EB, és már most négyszeresére drágult, pedig még egy kapavágás sem történt. És ez csak egy vacak kézilabda EB, amit ráadásul a szlovákokkal közösen rendezünk, nem egy olyan hatalmas esemény, mint az olimpia. Szerinted hányszorosára nőttek volna a költségek, és mennyire rokkant volna bele az ország?
De ha annyira akarsz olimpiát, akkor keress hozzád hasonló embereket, akik szintén akarnak, aztán dobjátok össze rá a pénzt. De én egy fillérrel sem szeretnék ehhez hozzájárulni, így is épp elég hülyeségre költ az állam pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!