Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ellenzékiként én vagyok az...

Ellenzékiként én vagyok az egyetlen, aki nem ért egyet az "új ellenzékkel"?

Figyelt kérdés

A régi ellenzéki pártok kezdenek eltűnni,az MSZP és a Jobbik történelmi mélyponton van,az LMP az 5%-ot nem éri el.

Megerősödött a DK és a Momentum.Én nem tartom jó ötletnek,hogy újra Gyurcsány legyen.

A Momentum meg egyáltalán nem szimpatikus az SZDSZ-t idéző,liberális ámokfutásával.Az abortuszt magasztalják,abortusszal foglalkozó bűnszervezeteket támogatására indítanak gyűjtést,gazdaságilag erősen neoliberálisak,privatizálnák a vasutunkat és a közvagyont,továbbá erősen éltetik az LMBT dolgokat.Az LMBT-vel nincs baj,de ne tolják már bele az ember képébe mindenhol ezt.

Vissza a Jobbikot!

2019. júl. 1. 02:09
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Ha minden ellenzéki egyet értene velük, már rég nem Viktor lenne kormányon...

Nyilván sok ellenzéki nem ért velük egyet.

2019. júl. 1. 13:59
 12/18 A kérdező kommentje:

Liberális ámokfutás

Nekem nem kell egy újabb SZDSZ.Sajnálom hogy elszívtám a Jobbik szavazóit.De akkor inkább legyen Fidesz kormány,mint SZDSZ!Legközelebb inkább a Fideszre szavazok

2019. júl. 1. 15:28
 13/18 anonim ***** válasza:

""Cseh Katalin arra kérte a követőit,hogy adakozzanak egy olyan szervezetnek,ami 9 hónapig támogatja az abortusz végrehajtását.

Ez csak simán hazugság. Ilyen enm történt.

"Ezen a fórumon mindenkit trollnak tekintenek,aki nem bírja a Momentumot,úgy látszik ez egy Momentumos fórum lett"

Attól tekintenek trollnak, hogy folamatosan hazudsz a momentumról, amit pont, hogy a trollok csinálnak.

"addig a Momentum egyre kevesebbet beszél magáról"

Ja, a legrészletesebb program semmit nem árul el róluk. Gratulálok.

2019. júl. 2. 01:38
 14/18 anonim ***** válasza:

"Nekem nem kell egy újabb SZDSZ."

És a Momentum miben hasonlít az SZDSZ-re, azon kívül hogy mindkettő baloldali? Kérlek taglald már.

És továbbra sem láttuk a forrást se a liberális ámokfutásról, se a mindent is privatizálásról, se az abortusz magastalásról.

De rajtad kívül mindenki tudott példát hozni a nézeteikről a főpolgármester választásból vagy a tavalyi választásból.

2019. júl. 2. 05:12
 15/18 A kérdező kommentje:

Lol

Hogy lenne már az SZDSZ meg a Momentum baloldali??A baloldal legnagyobb ellensége a liberalizmus.Én balosként előbb szavaznék a Mi Hazánkra mint az SZDSZ-re

2019. júl. 2. 09:30
 16/18 anonim ***** válasza:

Tisztelt kérdező!

Te a kérdésedben egy olyan elutasító véleményt formáltál, amire egyszer már kértelek hogy indokold! (#6)

Nem megy? Csak szimpla unszimpátia?

2019. júl. 2. 21:30
 17/18 A kérdező kommentje:

Mármint az,hogy újra Gyurcsány legyen?

Gyurcsány egy bukott politikus,ő züllesztette le a baloldalt és miatta van a Fidesz 2/3-ad is

2019. júl. 2. 21:34
 18/18 anonim ***** válasza:

"Hogy lenne már az SZDSZ meg a Momentum baloldali??"

Alapjában véve igazad van, ami nálunk baloldali, külföldön jobboldali és fordítva. De tekintve hogy nálunk így van és nálunk baloldaliként definiálták magukat, én rámondom hogy baloldaliak.

"baloldal legnagyobb ellensége a liberalizmus."

Ez viszont tévedés. Avagy beszéljük meg: most liberalizmus mint politikai vagy mint gazdasági irányzat?

Általában azt szokás mondani, hogy a teljes szabadság és teljes egyenlőség egyszerre nem lehetséges. A baloldal azt mondja, hogy az egyenlőségre kell helyezni a hangsúlyt, mert a szabadságnak csak akkor van értelme, ha nem túl nagy az egyenlőtlenség. A jobboldal ezzel szemben a szabadságot helyezi előtérbe és azt mondja, hogy a baloldal túlzott mértékben beleavatkozik a szerintük "természetes" egyenlőtlenségbe. Ha lefordítjuk virágnyelvről a tények nyelvére ezeket a szlogeneket, akkor azt kapjuk eredményül, hogy a baloldaliság az alsó rétegek, a jobboldaliság a középosztály érdekeit kifejező ideológia. Ilyen értelemben pl. a Fidesz jobboldali, az MSZP baloldali (példa: az MSZP segélyt akar adni ott, ahol a Fidesz adókedvezményt, ld. a vitát a családtámogatásokról 1998-ban.). A különbségek nem élesek, ezen azonban nem kell meglepődni. Általában a baloldali és jobboldali kormányok között az a különbség, hogy az előbbiek kicsit magasabb adókat vetnek ki és több az állami kiadás, míg az utóbbiaknál ez az újraelosztás kisebb mértékű. Amikor bal- és jobboldali politikusok az "igazságosságról" papolnak, akkor a baloldaliak arról szoktak rizsázni, hogy az igazságosság egyenlő a kis jövedelemkülönbségekkel, a jobboldaliak pedig arról halandzsáznak, hogy az igazságosság azt jelenti, hogy a tehetségesebb vagy keményebben dolgozó kapjon többet.

És most hogy ezt tisztáztuk, nézzük meg magát a "liberális" kifejezést. A liberalizmus, mint politikai irányzat más néven szabadelvűség, gondolatok széles spektrumán alapuló eszmerendszer, amelyek közös vonása, hogy az egyén szabadságát jelölik meg, mint legfontosabb politikai célt. Gyökerei a XVII.-XVIII. század-ra, a felvilágosodásba nyúlnak vissza. Olyan korábbi alapvető elveket tagadott meg, mint az uralkodók isteni felhatalmazása, az öröklött kiváltságok, államvallás és protekcionizmus. Ez alapján mindenki egyenlő és "mindent szabad, amíg nem árt vele másnak".

Ezzel szemben a gazdasági liberalizmus szerint a laissez faire elve szerint kell működnie, a piacnak szabadnak, mindenféle intervenciótól mentesnek kell lennie. Azaz előnyben részesíti ugyan a kormányzati beavatkozástól mentes szabadpiacot, a szabadkereskedelmet, de bizonyos közjavak esetén meghagyja az állam szerepét.

Jól látszik, az hogy valaki baloldali, nem mond ellen annak, hogy liberális legyen. Mint ahogy az se kizáró ok a liberalizmus esetén, ha valaki jobboldali.

2019. júl. 2. 23:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!