Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ti mit tapasztaltok a kormánya...

Ti mit tapasztaltok a kormányablakoknál valóban ennyire rossz a helyzet főleg Pesten vagy csak az ellenzék hisztizik?

Figyelt kérdés
[link]
2019. jún. 27. 07:22
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy az is számít, hogy Pécsett 4 kormányablak van, de most nincs gond az időpontfoglalással. Személyazonosító igazolvány cserére online ma reggel foglaltam holnapra időpontot, egy, a számomra legkedvezőbb helyen levő kormányablakban. 6 szabad időpontból választhattam.

Kíváncsiságból most, dél körül megnéztem, még mindig vannak szabad időpontok, holnapra.

Online időpontfoglalással a kormányablakban nem is kell sorszámot kérni, a foglaláskor kapott sorszámmal hívnak.

Évek óta, mióta van ilyen lehetőség, online foglalok időpontot. Számos ügyben voltam, az esetek nagy részében pontosan hívtak, ha késtek is, legfeljebb pár perc volt. Egy esetben, tavaly, vártam vagy 20 percet, mert informatikai hiba miatt megszakadt a kapcsolat a központi rendszerrel, sorszámot kellett kérni, mert az online foglalás alapján nem tudtak hívni. De, viszonylag hamar helyreállt, mert 20 perc múlva az online sorszám alapján hívtak, azzal kerültem hamarabb sorra.

Tudom, friss tapasztalatokat kérsz, a másnapra szóló időpontfoglalásom – és a még mindig nyitva állólehetőségek – mai tapasztalatok. Igaz, nem Budapest, de a megelőző válaszoknak sem mindegyike arról ír.

(Nem vagyok sem fanatikus Fideszes, sem más. Kívülálló vagyok. 1994 óta kizárólag helyi önkormányzati választásokon vettem részt, ott is csak a helyi jelöltekre szavaztam, a megyei listát üresen hagytam. Az országos választásokat, népszavazásokat, kihagytam. Még csak nemzeti konzultációs kérdésekre sem válaszoltam, bár az utóbbi kettőről csak interneten olvastam, nem is kaptam. De, azt foghatsz rám, amit akarsz, attól nem lesz valóság.)

2019. jún. 27. 12:32
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

11:

Meglepő, hogy Pécsen ilyen jó a helyzet, bár ott nem munkaerőhiány van, hanem munkanélküliség, úgyhogy találnak embert.

Mikor Pécsen laktunk, úgy 5 éve a központi okmányiroda katasztrófa volt, nem létszámhiány miatt, hanem az ott dolgozók hozzáállása miatt. Nekem többször kellett bemennem egs egyszerű lakcím bejelentés miatt, mert volt valami, ami nem tetszett nekik (saját lakás volt), és ezért küldtek oda-vissza a földhivatalba és vissza. Akkoriban sokan, ha nem lakcím ügyben voltak, ami helyhez kötött, inkább átjártak Szentlőrincre ügyet intézni, mert híre volt a pécsi okmányiroda töketlenségének.

2019. jún. 28. 07:56
 13/16 anonim ***** válasza:

Pécsen valóban kiemelkedően jó a helyzet.

De attól még a helyzet ugyanaz. Emelt munkaidő, szabadságelvonás és a megbecsültség teljes hiánya jellemzi a teljes területi közigazgatást. Végignéztük, ahogy a központot kitömik, előbb a választásokkor, most pedig a 40 milliárddal. Óriási a gond, nem csak a kormányablakokban - de ez legalább látványos!

2019. jún. 29. 06:45
 14/16 anonim ***** válasza:
Nem baj, akkor majd most Pécsről is járhat be minden nap 2 ember Pestre, ahogy a többi járási hivatalból, mert ezt találták ki :>
2019. júl. 2. 21:48
 15/16 anonim ***** válasza:
Nem olyan rossz buli ám, a feltételek igen kedvezőek és önként lehet vállalni. Ha olyan életszakaszban lennék, még lehet el is mennék 2 hétre.
2019. júl. 3. 19:13
 16/16 anonim ***** válasza:

Én a helyedben inkább arra használnám ki az időt, ha ott még elviselhető a helyzet, hogy valami ráépülő képzettséget szerezzek a diplomámhoz, vagy egy teljesen újat. HR-es, közgazdász, jogász, tökmindegy, csak valamit lehessen kezdeni vele a való életben is. Mert ez nem szakma, nem karrier - hiába hiszitek azt, meg hiába gondolod, hogy a Közszolgálati Egyetemtől kapott papír és a kötelező e-learning képzések bármit is érnek.

Ez kb. az utolsó figyelmeztetés, hogy bármit megtehetnek veletek és a kutyát se fogja érdekelni, hogy bírjátok-e, vagy mi lesz veletek.

2019. júl. 3. 22:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!