Ti örülnétek, ha az elvtárs megszólítás ismét használatba kerülne hazánkban?
Figyelt kérdés
Nekem évtizedekbe tellett megszokni az uramozást, hölgyemezést. Mindenkit elvtársnak és elvtárasszonynak szólítottam. Most, hogy a Fidesz erőteljesen a szocializmusból táplálkozik, nem lenne célszerű ismét bevezetni az elvtársi, vagy ha úgy tetszik nemzeti elvtársi megszólítás formát?2019. jún. 26. 21:41
2/10 anonim válasza:
Felesleges, amúgy mi értelme lenne?
5/10 anonim válasza:
Szerintem jót tenne neked némi alvás, nagy volt ma a meleg, esetleg még a napon is sokat voltál.
6/10 anonim válasza:
Kompromisszumot javasolnék, hogy ne vegyük el vezírünktől a mai régi-új rendszerben található újdonságokat, legyen hát a helyes megszólítás a NER-társ és NER-társnő.
7/10 anonim válasza:
Szerintem gondold át a dolgot: elvtárs = társ az elvben, azaz az elvvel egyetértő.
8/10 anonim válasza:
Ilyen amikor az trollkodik aki még ehhez sem ért.
"Mindenkit elvtársnak és elvtárasszonynak szólítottam. "
Soha nem volt szokásban az elvtársasszony. Elvtársnő volt.
9/10 anonim válasza:
*8
Vagy a trollkodások lesznek egyre sz*rabbak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!