Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi lenne, ha Magyarországon...

Mi lenne, ha Magyarországon részleges teokrácia lenne?

Figyelt kérdés
A kormányban helyet kapnának egyházi személyek is, és mind a miniszterelnök, mind a köztársasági elnök mellett lenne 1-1 ugyanolyan hatalmú egyházi vezető is.
2010. júl. 9. 12:45
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
77%
Katasztrófa. A világi hatalom összeolvadása az egyházival sose jelentett jót. Egy államnak racionálisnak kell lennie, ez egy egyháztól viszont nem várható el. Meg, milyen jogon kapna helyet x y vagy z egyház követője? Az úgynevezett történelmi egyházaknak alig vannak tényleges, aktív híveik, ellenben a kisegyházaknak kisebb városnyi aktív közösségük van.
2010. júl. 9. 12:55
 2/12 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:
34%

Én is a teokrácia híve lennék elvileg, ha az én világnézetem lehetne az uralkodó, pláne ha én lennék a legfőbb teokratikus vezető, aki persze csakis jót akar.

Ha nem én lennék az, akkor nem tetszene a rendszer (diktatúrának nevezném, stb.).

Mentségemre szóljon hogy ezért nem várom el másoktól sem hogy ilyen rendszert támogassanak.

Másképp: Nincs ma olyan jelentősen támogatott vallás, egyház, amely alkalmas lenne erre a célra. Sajnos.

2010. júl. 9. 13:15
 3/12 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem borzalmas lenne, mert az emberek legnagyobb %-a egyáltalán nem vallásos, de ez még annyira nem is baj, de nagyon sokan vannak, akik annyira ateisták, hogy gyűlölnek lenéznek mindenkit, aki hisz Istenben, és ha ilyen államforma lenne, szerintem ezek teljesen "megvadulnának", ráadásul egy idő után mégtöbb ilyen barom lenne (az emberek imádnak a rendszer ellen lenni...)
2010. júl. 9. 13:19
 4/12 anonim ***** válasza:
73%

A korrupció ugyanúgy megtalálható közöttük is, mint a politikusok között is! Értelme tehát nem sok lenne!

Azonkívül ez ma lehetetlen!

2010. júl. 9. 14:12
 5/12 anonim ***** válasza:
76%
Akkor visszatérnénk a középkorba :P
2010. júl. 9. 14:22
 6/12 anonim ***** válasza:
85%
Elszöknék Kenyába.
2010. júl. 9. 17:15
 7/12 anonim ***** válasza:
35%

Hogy nézne ki egy földrajz tankönyv a teokráciában?

"Isten megteremtette a Földet, a világ központját. A Föld lapos a szélein ömlenek a mélybe a világtengerek vizei hogy elrettentse az eleve eredendően bűnös gyarló embert attól, hogy hajóin elszökjön Isten szolgálata elől. A Föld körül kering a Nap. Azt, hogy éjszaka a Föld alá kerül, bizonyítja, hogy léteznek gejzírek, melyek a Föld méhében rejtező vizek kitőrései. Ezen vizeket a Nap a Föld alól forralja, ezáltal törnek a felszínre, isten bölcsességéből, az ő legkedvesebb teremtményeinek hasznára."

2010. júl. 9. 18:31
 8/12 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:
81%

A teokrácia nem azt jelenti, hogy tudománytalan baromságokat tanítanak, amiken már az egyház is túllépett.

Azt jelenti, hogy az ország irányítása magasrendű értékek mentén, "szellemileg" fejlett vezetők kezében van, és nem pl. a bankok kezében. De tudom, hogy demokratikusan szinte lehetetlen ilyen vezetőket találni, ezért nem is hiszek ebben a megoldásban.

2010. júl. 9. 18:53
 9/12 anonim ***** válasza:
61%
A legtöbb vallás erre totál nem lenne alkalmas, hisz valamiféle homályos istenkép nevében az önfeladásra buzdít (bűnös vagy, szenvedj a földi létben a túlvilági üdvösségért, csak istenedet szolgáld stb.)
2010. júl. 9. 19:07
 10/12 anonim ***** válasza:
De ez miért jó? Régen az egyház helyettesítette a kormányzatot büntető tvkönyvet ilyesmi. De manapság?
2010. júl. 9. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!