Mi lenne, ha Magyarországon részleges teokrácia lenne?
Én is a teokrácia híve lennék elvileg, ha az én világnézetem lehetne az uralkodó, pláne ha én lennék a legfőbb teokratikus vezető, aki persze csakis jót akar.
Ha nem én lennék az, akkor nem tetszene a rendszer (diktatúrának nevezném, stb.).
Mentségemre szóljon hogy ezért nem várom el másoktól sem hogy ilyen rendszert támogassanak.
Másképp: Nincs ma olyan jelentősen támogatott vallás, egyház, amely alkalmas lenne erre a célra. Sajnos.
A korrupció ugyanúgy megtalálható közöttük is, mint a politikusok között is! Értelme tehát nem sok lenne!
Azonkívül ez ma lehetetlen!
Hogy nézne ki egy földrajz tankönyv a teokráciában?
"Isten megteremtette a Földet, a világ központját. A Föld lapos a szélein ömlenek a mélybe a világtengerek vizei hogy elrettentse az eleve eredendően bűnös gyarló embert attól, hogy hajóin elszökjön Isten szolgálata elől. A Föld körül kering a Nap. Azt, hogy éjszaka a Föld alá kerül, bizonyítja, hogy léteznek gejzírek, melyek a Föld méhében rejtező vizek kitőrései. Ezen vizeket a Nap a Föld alól forralja, ezáltal törnek a felszínre, isten bölcsességéből, az ő legkedvesebb teremtményeinek hasznára."
A teokrácia nem azt jelenti, hogy tudománytalan baromságokat tanítanak, amiken már az egyház is túllépett.
Azt jelenti, hogy az ország irányítása magasrendű értékek mentén, "szellemileg" fejlett vezetők kezében van, és nem pl. a bankok kezében. De tudom, hogy demokratikusan szinte lehetetlen ilyen vezetőket találni, ezért nem is hiszek ebben a megoldásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!