Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » 1994. decemberben ha 600000...

1994. decemberben ha 600000 Ft-ot valaki berakott volna az OTP-be kamatozni az most mennyit érne?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Tudna nekem valaki segíteni? Ha 1994.decemberben 600000 Ft-ot az OTP-be rakott volna valaki kamatozni az most mennyit érne? Úgy hallottam valami kamatos kamattal kellene kiszámítani de sajnos nagyon nem értek hozza. Nagyon fontos lenne! Előre is köszönök minden segítséget!

2019. jún. 22. 23:01
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Ami még lemaradt, mielőtt a 106 millió nagyon megragadna benned, hogy a 235 kamat nem maradt volna meg 25 éven keresztül. A bankok általában olyan szerződést kötnek, amiben ők tudják igazítani a kamatokat a nemzeti banki alapkamathoz, nehogy a betétes túl jól járjon. Vagyis ahogy a táblázatban láthatóan csökkentek a betétei kamatok évről évre, úgy a 23% helyet is egyre kisebb lett volna a kamata a lekötött pénznek. nem ugyanúgy, de csökkenő kamattal. Ehhez kellene egy konkrét szerződés - ami nincsen, hiszen nemtette be a pénzt. Erre írták mások, hogy sok mindentől függ a kamatozás. Mert ha mondjuk 5 évente van kamatváltozás, mert mindig 5-5 évre újul meg a lekötés az is más eredményt hoz, mintha a szerződés az éves megújított lekötést írja elő és akkor a következő évre már kisebb lesz a kamat.

Így reálisabb ha azt nézed inkább amit utolsónak írtam, hogy a minimálbérhez képest mekkora értéket jelentett az a pénz - a banki kamatokkal jó esetben ezt az értéket sikerül megőrizni ennyi év alatt.

2019. jún. 23. 10:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!