Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek a mai fiatalok...

Szerintetek a mai fiatalok nagy része valóban külföldi munkavállalásra kényszerül ahhoz, hogy önálló ingatlant vásároljon? Nő vagy csökken a külföldi munkavállalás aránya a fiatalok körében emiatt, hogy látjátok?

Figyelt kérdés
Nem politizálni szeretnék, de úgy gondolom, a mai fiataloknak sokkal nehezebb, mint nekünk volt anno a 80-as, 90-es években. Akkortájt, ha két ember tisztességesen dolgozott, kb. 5-6 év alatt szűkölködés nélkül össze tudott spórolni egy lakásra vagy kisebb házra. Ma a CSOK és a külföldi befektetők piaca olyan szinten felpumpálta az ingatlan árakat, hogy se építkezni, se lakást vásárolni nem tudnak a fiatalok 5-6 év alatt összespórolt pénzzel. Az albérletárakról ne is beszéljünk... Egyszerűen az a csoda, ha mernek még családot alapítani ebben az országban, kb. a semmi pénzre alapozva...Gondolom megugrik azoknak a fiataloknak a száma, akik rövidesen elhagyják az országot a jobb megélhetés miatt, és szerintem emiatt nem érdemes őket megkövezni. A garantált bérminimum 195.000 Ft, ami nettóban 129 ezer Ft. Ha egy pár mindkét tagja dolgozik, kb. tisztán hazavisznek 260 ezer Ft-ot. Ez mire elég? Miközben az albérlet 80-90 ezer, marad nekik 180-170 ezer Ft, plusz rezsi, plusz megélhetés, esetleg kocsit is tartanak fenn, kb. egy százas megint elmegy. Akkor legjobb esetben is 70-80 ezer Ft-ot tudnak KETTEN megspórolni... Elképesztő...az borzalmasan kevés pénz egy ingatlan vásárlásához. Miközben az ingatlanok értéke folyamatosan nő, a bérek meg nem tudják ezt kompenzálni. CSOK-kal persze minden megoldható, állítja a kormány... De az élet sosem egy fix valami. Történhet baleset, betegség, rossz házasság, akkor megint jön az adósságcsapda? Miért kell a fiatalokat ebbe a hitelezési mizériába belekergetni? Elég szomorú, ha az ember saját országában hitel kell a családalapításhoz, az a kormány szerintem elbukott. Mi a véleményetek erről? Jogos az elkeseredettségem és felháborodásom?

2019. jún. 17. 15:10
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
17%

Magyarországon is megtud élni az ember, házat is tudsz venni, ha elég jó szakember vagy - természetesen ahhoz olyan végzettség is kell. Néhány Példa:

Egyik ismerősöm matematikus/informatikus 800 ezer felett keres havonta, ő dönt a munkaidejéről és még a diplomája sincs meg.

Ha profi szakember vagy valamilyen hiányágazatban, esetleg több dologhoz is értesz, akkor 600-700 ezret is megkereshetsz.

Még tanárként is megélhetsz, ha olyan tantárgyat tanítasz, ami kötelező magas óraszámban, illetve emelt szintű érettségire készítést is vállalsz - már ha elég tudásod van hozzá (van egy család a közelünkben - tanár szülők és fejenként 400-500at megkeresnek magántanítványokkal - nem régen vettek kertesházat az agglomerációban).

Nem láttam rajtuk sosem, hogy megpusztultak volna a sok munkától.

Ez csak pár példa, amit láttam magam körül. Ezek alapján tudom azt mondani, hogy aki külföldre megy, mert nagyobb tv-t akar, az meg is érdemli, hogy olyan munkát vállal érte amit pl. az átlag német már alantasnak tart.

2019. aug. 7. 02:37
 22/26 anonim ***** válasza:

Utolsó,tanári fizetésből te is sosem fogsz házat venni.

Minden nap lehet olvasni valamilyen hiányszakmáról,de egyik helyen sem akarnak fizetni még annyit sem,amiből megélni lehetne,nemhogy terveket szőni.

Amiről te beszélsz az kirívó példa.

2019. aug. 7. 08:35
 23/26 anonim ***** válasza:
Utolsónak igaza van :))
2019. aug. 7. 09:15
 24/26 anonim válasza:
59%

En jelenleg az UK-ban vagyok kb 3 honapja, egy hotelban dolgozok. Már korabban is voltam kint majdnem 2 evig és itt az a durva, hogy pl. Anno kb 5 hónapig nem vontak NI-t a fizuetesembol(az otthoni TB megfelelője), mert nem volt addig TB számom. Most meg adót nem vonnak, mivel az ossz fizetésem még nem ért el egy bizonyos fizetési küszöböt ( egyik itt dolgozó haveromnak sem vonják). Meg ahogy más is írta, Nyugaton annyival többet adozol, amilyen sokat keresel.

Otthon meg mi van? Egy 200e Ft-s bruttó fizubol kb. 50e-t simán levonnak. És így éljen meg normálisan az ember.

2019. aug. 18. 13:45
 25/26 anonim válasza:

Másfél éve jöttem külföldre élni, nem fenékig tejfel, de cirka 3-6 hónap múlva tudok saját házat venni a férjemmel.

A szociális közeg sokkal jobb, ha házat veszel támogatást igényelhetsz az államtól. Kapitalista multikulti ország lévén a hitelek itt nem csapnak a földhöz senkit, az a lényeg, hogy a fogyasztótarsadalom fogyasszon. Nekem például olyan bankkártyám van, amelyen az "sos limit" 2500 font, amennyiben 1 hónapon belül vissza teszed a tartozást a számlára, kamatot sem számolnak fel...

Másik opció: 5 fontonként 1 pennyvel lesz több a visszautalandó. Egy ember itt átlagosan, a legegyszerűbb munkával 1200-1400 fontot keres, végzettség nélkül, akár nyelvtudás nélkül is.

Na, most mi éri meg jobban? Magyarországon hallgatni azt a sok politikai sz@rságot, és több diplomás lévén (az vagyok) teperni a normális fizetésért (nettó 150 ezer Ft) vagy egy laza munkával havi nettó 500-700 ezret keresni alsóhangon, úgy, hogy közben minőségi ételeket eszel, utazgatsz és világot látsz?

A kérdést mindenki magának válaszolja meg.

2019. dec. 28. 04:56
 26/26 anonim ***** válasza:

Tényleg most úgy van hogy ha lakást akarsz venni akkor vagy örökölsz vagy külföldön megkeresed rá a pénzt.

Mostmár szemmel láthatóan kevés fiatal van itthon, mert sokan külföldre mentek. Nem fog nőni, de nem is csökkenni a külföldi munkavallalas aránya. Azt pedig mérni sokkal bonyolultabb hogy a kivandorolt visszajön-e mert abból hogy valaki elmegy pl. Angliából még nem következik az hogy hazajon hanem megy másik országba. Már abban is megy a csúsztatas hogy hányan mentek ki, statisztikaba nem számítják bele azt aki nem jelentette ki magát itthon.

2019. dec. 28. 09:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!