A mai magyaroknak mi a véleménye Churchillről? Neked?
Figyelt kérdés
2019. jún. 1. 19:14
11/15 anonim válasza:
Jót akart próbálta megmenteni a britt birodalmat sajna sikerült. A háború után addoságba sodródott a birodalom katonailag meggyengült elvesztette gyarmatait. Churchill szerintem jót akart de egyedül kevés volt hozzá.
Az emberek véleménye pedig ugye (amit a média sugall) az a középút nincs istenítve de azért mégiscsak anglia miniszterelnöke.
13/15 anonim válasza:
'hogy Alan Turing is részben Churchillnek hála készíthette el a számitógépet, amivel megfejtették az Enigmát és ez akár évekkel is lerövidíthette a haborút.'
Nem elképzelhetetlen, Churchill minden kezdeményezést támogatott, amivel borsot lehetett törni a német vezetés orra alá. Az Ultra pedig kétségkívül lerövidítette a háborút.
14/15 anonim válasza:
Igazából nagyot kockáztatott azzal, hogy az usa hadba lépéséig nem kapitulált. Megnéztem a Legsötétebb órát (nem tudom mennyire volt hiteles), de ahogy ott bemutatták Churchillt... Hát nekem az jött le, hogy egy iszákos bolond aki nem is tudta felmérni a helyzet súlyosságát. A háború után gyakorlatilag el is vesztette az ország azt a státuszát amit Hitler kért a béke ajánlatában. Nem is csodálom, hogy a háború végén már nem ő volt a miniszterelnök.
15/15 anonim válasza:
A Rotschildok embere volt állítólag. Talán az apja adósodott el feléjük. Nem szerette őket, de szolgálta őket, ahogyan kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!