Minnél kevesebb ellenzéki párt indul 2022-ben, annál kisebb az esély Fidesz 2/3-ra?
A 2/3 tényleg presztízs dolog, egy elavult dolog 1990-ből.
Egyik pártvezető sem fogja feloszlatni a pártját azért, hogy a fidesz ne érje el a 2/3-ot.
Nos, a fidesz többség és talán a kétharmad is addig marad, ameddig az ellenzék a kormányváltásig lát.
A fidesz szavazók döntő többsége nem valami ellen, hanem a kormány politikájára, eddigi tevékenységének folytatására szavaz.
Mit mond az ellenzék? Amit eddig csinált a fidesz, az semmi nem jó. Legyen szó családtámogatásról, gazdaságpolitikáról, külpolitikáról.
Mivel, kormányváltás után is felkel a nap, ezért valamit csinálni kéne törvényalkotás és kormányzás címén.
Eltörölnék, lebontanák a fidesz által megalkotottat, bevezettet? És akkor jó lesz? Ki garantálja? Netán a momentum? Akik sose kormányoztak még? Vagy Pinokkió Böszme? Aki sajnos igen!
Nincs megállás. Most 50% felett teljesített a Fidesz, legközelebb a 4/5-öt fogja megcélozni. Az ellenzéki választók szavazókedve egyre inkább csökkenni fog.
Egy nagy gazdasági válság állíthatja csak meg a diadalmenetet, vagy egy olyan merőben új figura, aki a teljes ellenzéket és sok bizonytalant is maga mögé tud állítani.
A cél továbbra is a koordináció. Be kell látni, hogy annak, hogy egy 2/3-os (vagy akár aközeli) fidesz frakció mellé beülni értelmetlen. Szükség van ellenzékre, de jobb lenne a helyük az utcákon az emberek mellett. Annak semmi értelme, hogy a fidesz által benyújtott salátatörvényekre nemet mondanak, majd a fidesz azzal jön, hogy leszavaznak ezt meg azt, holott többnyire több rossz dologgal együtt nyújtják be, és azok miatt szavazzák le, de a prolikhoz ez már nem jut el.
Én nem hiszem, hogy a fidesznél lenne rosszabb. Félreértés ne essen nem szeretem se a Gyurcsányt, se a Mitanyánkat. A 2/3 amúgy is egy baromság ebben a formában.
A fidesz szavazókról meg annyit, hogy vagy ilyenek:
https://www.youtube.com/watch?v=5X3hKKwArxs
vagy ilyenek:
https://www.youtube.com/watch?v=ZSM-prdzW2E
Ehhez nincs mit hozzátenni.
Én örülnék, ha az LMP és a Jobbik eltűnne, mert ebben a választási rendszerben többet ártanak. (Nyilván annak is, ha Gyurcsány is végre lekerülne az étlapról az MSZP-vel együtt.)
De jelenleg én nem hiszek a 2022-es kormányváltásban. Sőt a 2026-osban sem. Viszont Budapest szerintem - 1-2 kerülketet kivéve - nyerhető. Néhol még LMP és Jobbik nélkül is. (És természetesen Mitanyánk és MKKP nélkül.) Nekem már annyi elég lenne, ha nem vágnának ki több fát, és nem tarolnának le több zöldterületet. Úgyse lesz É-D-i budai gyorsvasút, már beletörődtem.
A fidesznek a Mitanyánk pont jó ott, ahol van. Nem fognak ők beleolvadni. Esetleg egybeolvadnak a MIÉP/FKgP-tal, ami vagy plusz 0,3-0,5%-ot is jelenthet... A fidesznek kell jobbra is mutogatni.
A Momentum még nem bűnözött, hacsak a DK-MSZP-MoMo paktumot nem tekintjük annak. Én őszintén remélem, hogy Budapest kigyógyul a narancslázból. Tarlóssal nincs különösebb bajom, inkább azzal hogy sok mindent eltussolnak. Jobb a többszínüség, senki se kapjon túl nagy hatalmat. Legyenek fékek és ellensúlyok. És tényleg ne pusztítsanak már több zöldövezetet. NEM KELL ATLETIKAI STADION MEG KAJAK-KENU AKADÉMIA A BUDAPESTIEKNEK!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!