Miért kell így lebecsülni a Mi Hazánk 3,3%-át? Szerintem jó eredmény így elsőre.
Most alakult a párt, és az első választáson 3,3 %-ot ért el. Ez már fele annyi, mint a jelenlegi Jobbik szavazók.
Szerintem ennek a jelenlegi Jobbiknak nincs már értelme és célja, pl. most sem tudott érdemit mondani, az Orbánozáson kívül.
A DK-nak, Momentum-nak legalább volt egy markáns, egységes európa programja, azon túl, hogy fideszeztek.
Be tudtak mutatni egy másik utat, amire a Jobbik nem volt képes. Jobbiknak fel kellett adnia azt az euroszkeptikus irányt, amit eddig képviselt, de a bérunió és az EU barátság egyszerűen nem állt jól neki, ha valaki így gondolkodik, ahhoz inkább a Momentum vagy a DK sokkal közelebb áll.
Szerintem a tendenciák folytatódnak, a Jobbik teljesen le fog nullázódni, a Mi Hazánk pedig egy 6-8%-os stabil párttá válik, akiknek fontosabbak lesznek az "értékeik", a szélsőjobboldali, radikális eszme, mint a mindenképpen hatalomra jutás.
Szerintem is kezdetnek ez szép teljesítmény.
Csak azt ne felejtsd el, hogy ennél nagy valószínűséggel soha nem lesz több. Van egy réteg akiknek a gondolkodását lefedik, ezek most maximálisan aktivizálták magukat és ennyi.
Szerintem meg lesz több is. Stabil 6-8% 2022-ben. Jobbik meg nem lesz.
Csurkának is volt annyi, és a radikális Jobbiknak még több is.
"Európában, civilizált emberek közt nincs helye ilyen másokat kevesebbnek tartó pártnak."
Még szerencse hogy a fidesz mindenkit többre tart és jobban tisztel magánál, ezért nem lop el másoktól mindent és nem nézi le akiket kifosztott.
"így elsőre"
S ezzel veritek át saját magatokat. A tihazátok egylet nem egy új párt, hanem a Jobbikból kivált vezető emberek és kompletten kivált vidéki szervezetek alkotják. Tehát lehet, hogy pár hónapja jegyezték be őket a pártok közé, de gyakorlatilag már több, mint 20 éve léteznek. Az pedig, hogy a harmadára zsugorodó Jobbikól mindössze 3,3%-ot sikerült lecsípniük, szerintem elég szánalmas eredmény. Valószínűleg több jobbikos szavazott a DK-ra és Momentumra, mint a tihazátok pártra.
Ezért szerintem soha nem fognak elérni egy 6-8%-os szintet. Ha az őszi választáson jól szerepelnek, akkor talán tudnak erősödni, ha gyengén, akkor legfeljebb a fidesz 2-3%-os radikális szárnya lesznek.
Mégha lesz is, mire megy a 6-8%-ával?
Csak egy újabb törpepárt, ami szétaprózza a szavazatokat. Ez kétpártrendszerre épülő választási rendszerben hatalmas baromság.
Lehetnek akármilyen világmegváltó ötleteik, de sokra nem mennek ha leszavazzák. Eddigi törvényjavaslataik még addig se jutottak el, hogy az országgyűlés egyáltalán tárgyalja, nemhogy szavazzanak róla. Bár a kimenetele egyértelmű lett volna, ugyanis a többségben lévő párt eddig minden ellenzéki javaslatot elutasított, függetlenül hogy az épp mennyire hasznos.
Kedves Kérdező!
Én szimpatizálok Toroczkaival és a pártjával, nagyon sok mindenben egyetértek velük.
De mint XXI-ik századi, európai, gondolkodó ember tisztában vagyok vele, hogy az az út amin menni szeretnének nem megvalósítható.
Még ha azt az "apróságot" nem is vesszük figyelembe, hogy ki akarnának minket léptetni az EU-ból (én is utálom őket,nyugodj meg) de ez eleve szembemegy az ország gazdasági érdekeivel és az ország 3/4-e nem szeretné.
De tételezzük fel, hogy kiléptünk, akkor sem lehetne rárontani a cigányokra és lemészárolni őket, vagy deportálni őket Hátsó-Indiába, mert azonnal az ENSZ és minden szervezet erővel jönne rendet tenni. A vége az lenne, hogy Magyarországot feloszlatnák a környező országok között és megszűnne, mint európai életre alkalmatlan csoportosulás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!