Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Orbán és Gyurcsány? Meddig...

Orbán és Gyurcsány? Meddig megy ez így tovább?

Figyelt kérdés

Tudom, sokan elmondják, hogy az EP-választások eredménye belföldre vonatkoztatva nem fötétlenül reprezentatív.

Mégis, úgy tűnik, az a helyzet, hogy a magyar politika az Orbán-Gyurcsány tengelyen látszik beragadni.

Örülök, persze, a Momentum viszonylagos sikerének, de rajtuk kívül az összes új párt leszerepelt: LMP, Jobbik, Párbeszéd - mandátum nélkül.

Nem tudom, ki hogy van vele, de én csak állok és nézek ki a fejemből az eredmények láttán, és nem tudom, mi a tragikusabb: az, hogy Orbán és pártja újra az első és legerősebb politikai erő, vagy az, hogy Gyurcsány és pártja a második legerősebb politikai erővé nőtte ki magát (az ellenzék legnagyobb pártja?!).

Szerintetek meddig marad még Magyarország politikája a két KISZ-titkár fogságában? Mostantól megint ez a kérdés: Orbán vagy Gyurcsány, melyik a kisebbik rossz?

Főleg a fiataloktól kérdezem: szerintetek van remény, hogy változzon valami és végre generációváltás legyen a magyar politikában? Vajon reális remény a Momentum hirtelen relatív megerősödése?

Én azt látom, hogy az egy szerm Momentumot kivéve a paletta elég siralmasan néz ki: a két, egymás gyűlöletéből megélő KISZ-titkár elvakult táborán kívül mi van még? Egy kommunista utódpárt és egy haldokló jobbik.

Tényleg ez a perspektíva? Az illiberális posztkommunista maffiózók, a liberális posztkommunista maffiózók, vagy a kommunista utódpárt?

Szerintetek várható bármilyen változás? Vagy bele kell törődnünk, hogy a magyar politika az orbánisták és a gyurcsányisták öncélú összecsapásainak a terepe marad mindörökre? Meddig megy ez így tovább?

2019. máj. 27. 03:28
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Nem csak ez a bajom.

Hanem pl a füstgránátos eset, meg hogy valami ribivel pózol aki a tőgyeit mutogatja O1G felirattal.

(Bár a legnagyobb gond ezzel az, hogy ez sokaknak, főleg a fiataloknak bejött)

Szóval ha a momentum az ilyen dolgokat jelenti, akkor nem kérek belőle. És szomorú, hogy a fiataloknak ennyire futja, és ez bejön.

Mert ennél tényleg egy kivénhedt kommunista csürhe is jobb meg kompetens.

2019. máj. 27. 19:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!