Elkezdődött az EP választás! Ki milyen eredményre fogad?
A mandátumok eloszlása szerintem a következőképpen fog alakulni:
- Fidesz 14
- MSZP 2
- DK 1
- Jobbik 1
- Momentum 1
- Mi Hazánk 1
- Kutyapárt 1
Szerintetek?
Én nem tudom, de tarol a fidesz.
Viszont ezt a "Kutyapártot" eléggé szánalmasnak találom, és remélem nem lesz mandátumuk, bár tuti nem lesz, nem kell reménykednem :D
Csinálnak NÉHA figyelemfelhívó dolgokat, de nekem az egész 'párt" egy vicc, akik bevallottam viccet csinálnak a demokráciából, és az a poén, hogy van is rájuk igény, meg tapsolnak is nekik.
Szerintem normális országban ilyen formáció nem is létezhetne, nemhogy szavazólapon szerepeljen.
#2 vagyok
Azt mg kifelejtettem, hogy még szavazatokat is "elvesz", tehát könnyen lehet, hogy a rájuk adott voks miatt, nem győz pár szavazat híján egy esélyes párt. (Volt erre példa, pl egy pesti kerületben, ilyen kamupárt miatt nyert a fidesz ott).
De nem baj, örüljetek nekik, meg csináljatok macska-hörcsög-meg tengerimalacpártot is. Miért ne?
Kutyapárt és a mi hazánk valószínűleg nem kap mandátumot.
Az egyik a fideszhez a másik meg vagy a jobbik/mszp/dk közül valamelyikhez mehet.
Szerintem
Fidesz 14
DK, MSZP, Jobbik 2-2-2
Momentum 1
#3:
Nem igaz.
Tegyük fel,
hogy átlagosan 5%-nyi szavazó jelent egy mandátumot.
Magyarázza már meg nekem valamelyik Népszavás, Klubrádiós, ATV-s dillettáns szektás DK-s, hogy ha az -egyébként minden esetben köztudottan manipulált- közvéleménykutatások is megmondják, hogy kvázi fix a kormánypárt győzelme, akkor mi a különbség aközött, hogy pl. az MSZP-Párbeszéd listáján "veszik el" a 14-edik százaléknál 4%-nyi szavazat, és aközött, hogy mondjuk az MKKP-nál vagy Momentumnál 4-nél?
Utóbbiaknál konkrétan több tétje van az egésznek, mert 5%-os küszöb elérésével az EP-ben és a magyar Parlamentben is kapnak egy képviselői helyet, ami -bár, ahogy a többi párt esetében is, nem hoz változást az intézmények feladatukat ellátni való képtelenségében- színt vihetne a politikai életbe és példát állíthatna az emberek elé, hogy meg lehet csinálni és fölösleges, értelmetlen dolog a taktikai szavazás meg az összefogás.
Amíg nincs párt vállalható emberekkel, múlttal, programmal, ideológiával, úgyse lesz leváltva a kormány, választási törvény és "informatikusok" ide, vagy buszoztatott, agymosott, lefizetett vidéki közmunkás nyuggerek oda.
A kétfarkú nagyon jól csinálja, hogy független marad, és nem áll bele egyik oldal gyűlöletébe sem, emellett csinál is látható, kézzel fogható dolgokat, nem csak ígérgető szavazógépek a politikusaik. Ráadásul mindezt az emberek bevonásával teszi, visszaadja nekünk az érzést, hogy amikor szavazunk, véleményt nyilvánítunk, az nem veszik el a közösben, nem kell folyamatosan azt éreznünk, hogy "dehát úgyis eldöntik a fejünk fölött" (ld. még: rendszerváltozás, mint kifejezés).
Sajnos nézeteik természetükből fakadóan lassan terjednek, de szerencsére annál biztosabban. Nem reklámozzák különösebben -nemzeti szintű öniróniába rejtett keserédes vicceskedéseiken kívül- azt, hogy ők mi mindent csináltak, és mennyivel jobbak, mint mások. Azt pedig, hogy a többit személyesen szólják le, egyenesen kerülik, tiltják maguk között.
Ha egyszer az emberekben átszellemül ez a hozzáállás, felkapják, és berobban ez párt a közéletbe. Remélem, hogy ki tudnak tartani addig az elveik mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!