Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Elkezdődött az EP választás!...

Elkezdődött az EP választás! Ki milyen eredményre fogad?

Figyelt kérdés

A mandátumok eloszlása szerintem a következőképpen fog alakulni:

- Fidesz 14

- MSZP 2

- DK 1

- Jobbik 1

- Momentum 1

- Mi Hazánk 1

- Kutyapárt 1

Szerintetek?

2019. máj. 26. 07:17
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
41%
Szerintem a DK-nak lesz három.
2019. máj. 26. 07:20
 2/14 anonim ***** válasza:
73%

Én nem tudom, de tarol a fidesz.

Viszont ezt a "Kutyapártot" eléggé szánalmasnak találom, és remélem nem lesz mandátumuk, bár tuti nem lesz, nem kell reménykednem :D

Csinálnak NÉHA figyelemfelhívó dolgokat, de nekem az egész 'párt" egy vicc, akik bevallottam viccet csinálnak a demokráciából, és az a poén, hogy van is rájuk igény, meg tapsolnak is nekik.

Szerintem normális országban ilyen formáció nem is létezhetne, nemhogy szavazólapon szerepeljen.

2019. máj. 26. 07:25
 3/14 anonim ***** válasza:
67%

#2 vagyok

Azt mg kifelejtettem, hogy még szavazatokat is "elvesz", tehát könnyen lehet, hogy a rájuk adott voks miatt, nem győz pár szavazat híján egy esélyes párt. (Volt erre példa, pl egy pesti kerületben, ilyen kamupárt miatt nyert a fidesz ott).

De nem baj, örüljetek nekik, meg csináljatok macska-hörcsög-meg tengerimalacpártot is. Miért ne?

2019. máj. 26. 07:36
 4/14 anonim ***** válasza:
89%
110%-os ismétlés...
2019. máj. 26. 07:38
 5/14 meszike91 ***** válasza:
43%

Kutyapárt és a mi hazánk valószínűleg nem kap mandátumot.

Az egyik a fideszhez a másik meg vagy a jobbik/mszp/dk közül valamelyikhez mehet.

2019. máj. 26. 08:50
 6/14 anonim ***** válasza:
35%
Mi hazánk biztos kap több mandátumot, bár azért úgy vagyok vele, hogy Lacinak Ásotthalmon a helye mert tényleg jól csinálja, de ez van..
2019. máj. 26. 09:09
 7/14 anonim ***** válasza:
57%

Fidesz 15

DK 2

MSZP 2

Jobbik 2

2019. máj. 26. 09:19
 8/14 anonim ***** válasza:
47%

Szerintem

Fidesz 14

DK, MSZP, Jobbik 2-2-2

Momentum 1

2019. máj. 26. 09:48
 9/14 mindentudó99 ***** válasza:
65%
Fidesz Mszp Dk. Ezek bejutnak. Esetleg afővárosiak bejuttatják a Momentumot. De remélem nem. Jobbik szerintem bukni fog.
2019. máj. 26. 10:24
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

#3:

Nem igaz.

Tegyük fel,

hogy átlagosan 5%-nyi szavazó jelent egy mandátumot.

Magyarázza már meg nekem valamelyik Népszavás, Klubrádiós, ATV-s dillettáns szektás DK-s, hogy ha az -egyébként minden esetben köztudottan manipulált- közvéleménykutatások is megmondják, hogy kvázi fix a kormánypárt győzelme, akkor mi a különbség aközött, hogy pl. az MSZP-Párbeszéd listáján "veszik el" a 14-edik százaléknál 4%-nyi szavazat, és aközött, hogy mondjuk az MKKP-nál vagy Momentumnál 4-nél?

Utóbbiaknál konkrétan több tétje van az egésznek, mert 5%-os küszöb elérésével az EP-ben és a magyar Parlamentben is kapnak egy képviselői helyet, ami -bár, ahogy a többi párt esetében is, nem hoz változást az intézmények feladatukat ellátni való képtelenségében- színt vihetne a politikai életbe és példát állíthatna az emberek elé, hogy meg lehet csinálni és fölösleges, értelmetlen dolog a taktikai szavazás meg az összefogás.

Amíg nincs párt vállalható emberekkel, múlttal, programmal, ideológiával, úgyse lesz leváltva a kormány, választási törvény és "informatikusok" ide, vagy buszoztatott, agymosott, lefizetett vidéki közmunkás nyuggerek oda.

A kétfarkú nagyon jól csinálja, hogy független marad, és nem áll bele egyik oldal gyűlöletébe sem, emellett csinál is látható, kézzel fogható dolgokat, nem csak ígérgető szavazógépek a politikusaik. Ráadásul mindezt az emberek bevonásával teszi, visszaadja nekünk az érzést, hogy amikor szavazunk, véleményt nyilvánítunk, az nem veszik el a közösben, nem kell folyamatosan azt éreznünk, hogy "dehát úgyis eldöntik a fejünk fölött" (ld. még: rendszerváltozás, mint kifejezés).

Sajnos nézeteik természetükből fakadóan lassan terjednek, de szerencsére annál biztosabban. Nem reklámozzák különösebben -nemzeti szintű öniróniába rejtett keserédes vicceskedéseiken kívül- azt, hogy ők mi mindent csináltak, és mennyivel jobbak, mint mások. Azt pedig, hogy a többit személyesen szólják le, egyenesen kerülik, tiltják maguk között.

Ha egyszer az emberekben átszellemül ez a hozzáállás, felkapják, és berobban ez párt a közéletbe. Remélem, hogy ki tudnak tartani addig az elveik mellett.

2019. máj. 26. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!