Mért nyomják egyesek ezt a hülyeséget, hogy az LMP-re leadott szavazatok a Fidesznek fognak +1 helyet eredményezni?
Direkt kiszámoltam és mint a képen is látszik, pont semmit se befolyásolna ha az LMP szavazók átszavaznának fele fele arányban az MSZP-P-re illetve a Momentumra. (ezek lehetnek a valószínű alternatívák) Ellenben ha mégis bejutnak akkor pont a Fidesztől vesznek el egy helyet.
Ha bejutnak, akkor valóban, de erre nagyon csekély az esély. Viszont ha nem jutnak be, akkor szavazatuk legjobb esetben csak elveszett, rosszabb esetben az arányok úgy is alakulhatnak, hogy a fidesznek +1 hely. Ezért sokkal célszerűbb lenne, ha az egyik ellenzéki párt 2 helyett 3 helyet szerezne, erre legalább is kicsit nagyobb az esély.
Egyébként ezt nem tudod kiszámolni, mert ahhoz nem ártana tudni a részvételi arányt, illetve hogy a 3 nagyobb ellenzéki párt mennyi szavazatot kap.
#2 mutass már nekem egy ilyen arányt ami a realitások talaján áll.
A jelenlegi támogatottság szerint(ez szerepel a linkben is) amit 8 kutatócég átlagából vontak, ha 1-2%-ot ide oda pakolgatsz, mert feltételezed, hogy tévedtek akkor se fog + 1 helyet jelenteni a Fidesznek.
Lényegében véve ez a legrosszabb forgatókönyv amit felvázoltam, hogy az MSZP-P, Jobbik, DK ennyire közel lesz egymáshoz, mert így kapják a legkevesebb szavazatot összesen.
#8. Na Te meg most olyat mondtál amit eddig senki sem tudott...
Milyen jó, hogy halkan megjegyezted.
A dédapám meg egy náci volt, remélem ebből arra következtetsz, hogy a gyerekeim is azok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!