Ha ilyen ütemben nő a DK támogatottsága akkor előfordulhat, hogy 2022-ben kormányt váltanak?
Még álmaikban sem:)
Különben az 1-2%-ról nem sok kell, hogy meredeken növekvőnek tűnjön.
Azért kíváncsi leszek, mennyit kaparnak össze holnap. Egy kicsi, de stabil táboruk kétségtelenül van.
Nem. A Dk sosem fog már kormányt alakítani. Szavazóbázisuk jelentős része 60-80 közötti korosztály. 2030-ra biológia okokból lemorzsolódik. Ha csak a vidékieken múlott volna tavaly, be sem jutottak volna a parlamentbe. Fővárosban a fiatalok pedig más pártok felé orientálódnak....
Egy darabig még meg lesznek a szocik maradékának bekebelezéséből, de onnan is csak az idős korosztályt fogják elszipkázni.
Kutyából nem lesz szalonna.
Ez vonatkozik az egyes politikusokra, és a pártokra is. Hiába lett új neve a pártnak, a "szelleme" a régi maradt.
És nem, tőlem biztosan nem érdemel még egy esélyt. 40 év alatt elég jól bemutatkoztak.
"Nem érdemelne Gyurcsány még egy esélyt? Úgy látszik sokat változott az évek során.. járja a piacokat nap mint nap és társalog a szavazóival."
Talán, mert nem képes másra, mint a többi baloldali szavazót megszólítani. Abból sohasem lesz kormányváltás.
Én 26 éves vagyok, és rájuk fogok szavazni. Lehet Gyurcsányt szidni, sőt mára egyfajta politikai divattá vált, ám van egy dolog ami fölött sokan átlibbennek.
Tény, hogy az iránta érzett nagy mértékű ellenszenv az őszödi beszédnek és a megszorító csomagoknak tudható be. Az én véleményem szerint egyik miatt sem lehetne őt okolni, s le is írom, miért.
Vajon Orbán Viktor és drága holdudvara sosem szokott arról beszélni magán körökben, hogy lopnak, hazudnak, csalnak?! Azt gondolom, hogy igenis szoktak ők is jót röhögni azon, ahogyan lehúzzák és kizsákmányolják az embereket, csak épp köztük nincs olyan, aki ezeket a beszélgetéseket kiszivárogtatná. Én nem vagyok bigottan Gyurcsány-imádó, de kérem szépen, mutasson már nekem valaki egy politikust, aki nem "lop, csal, hazudik éjjel és nappal". Csak egyet!
A másik a megszorító csomagok kérdése. Persze az átlagember azt látja, hogy Gyurcsány csak elvett, Orbán meg csak ad. Amiről viszont elfeledkezünk az az, hogy amikor Gyurcsány elvett, akkor gazdasági világválság volt; nem csak itt, hanem az egész fejlett világban. Emiatt az EU-pénzek sem úgy érkeztek, mint manapság.
Orbán Viktor okos ember, csak gátlástalan. Nagyon jól tudja, hogy hogyan kell kihasználni a hiszékeny, birka magyar nemzetet.
Nyilván jól jön a nyugdíjasoknak a pénz, nem tagadom. De a többségük még mindig azt hiszi, hogy a Fideszen kívül mindenki "kommunista". És joggal neheztelnek a Rákosi-féle rezsimre, de könyörgöm, annak köze sincs a mai baloldali pártokhoz!
Következő mézesmadzag: CSOK és babaváró program. Fantasztikusan hangzik a többmilliós segítség, csak ez nem fogja itthon tartani a fiatalokat, ha egyszer ugyanazért a munkáért többszörös fizetést kapnak külföldön. S valóban, az albérlet is drágább, de lassan már alig drágább, mint pl. Budapesten. Az élelmiszer pedig gyakorlatilag ugyanannyiba kerül. És a Fidesznek teljesen mindegy, hogy 200 nettó fizetés mellett már 150 körül van egy lakás Pesten, mert ők 800 000-et keresnek azért, hogy a Parlamentben facebookoznak. Orbán Viktor pedig a királyi várban lakik. - Visszatérve a CSOK-ra: az országot építeni tudó fiatalok nagy része külföldön van, s esze ágában sincs hazajönni. Az iskolázatlan, lumpen emberek itt maradnak, s sz@rják majd tonnaszámra ki magukból a gyereket, de mit érünk majd vele, ha egyszer ugyanúgy semmire nem fogják vinni, mint a szüleik. Hisz azt látják otthon, hogy apa dolgozgat valamit, de többet ül a meccs előtt, anyának meg nem kell dolgozni, mert neki az a munkája hogy gyereket szüljön, na meg naponta 3x becsekkoljon a facebookra. Azt látják majd, hogy a tanulás nem fontos, mert majd őket is megsegíti Orbán Viktor ha felnőnek. Eközben rohamosan nő majd a nyugdíjasok száma, akiket gyakorlatilag nem lesz, aki eltartson, mert a munkaképes korú lakosság nagy része csak a szociális felületeken éli a világát.
Következő problémagóc az oktatás. Anglia után Magyarországon a legalacsonyabb az idegen nyelvet beszélők aránya az EU-ban. Nyilván nem a Fidesz tehet arról, hogy a magyar nyelv ennyire különbözik minden más nyelvtől, de arról a Fidesz tehet, hogy fűt-fát felvettek az amúgy mindkét értelemben romokban heverő egyetemek tanár szakjaira, s a szülők által képviselt demotiváltság mellett a gyerekeket a tanárok sem igazán tudják segíteni a tudásuk fejlesztésében. Miért? Mert a tanárok ugyanúgy motiválatlanok a megalázóan alacsony fizetés miatt, s mivel az egyetemen megtanultak 200 olyan tényt, amit soha nem kell leadniuk közoktatásban, azt viszont nem tanulták meg, hogy hogyan állítsák le az ADHD-s osztálytársat, aki miatt senki nem tud tanulni. Tehát ezzel azt érzékeltetem, hogy rengeteg fölösleges elméleti tudás mellett alig tanulnak használható dolgokat.
Visszatérve Gyurcsány és a Fidesz kapcsolatára: 2008-ban az MSZP-t világ bűnöseként beharangozó Fidesz kieszközölte a híres-hírhedt háromigenes népszavazást. Az első két kérdés az egészségügyre vonatkozott. Verték a mellüket, hogy jaj így sz@r, úgy sz@r a magyar egészségügy. Eltelt 11 év, s most hol tartunk? Egyszer a plafon, másszor patkány hullik a betegekre. Egy rokonom ugyanabban a kórházépületben halt meg tavaly, ahol én születtem 1992-ben, úgy hogy egyetlen ablakot, tapétát vagy járólapot nem cseréltek ki.
A népszavazás harmadik kérdése arról szólt, hogy vajon el kellene-e törölni a tandíjat, mert hát ugye ezek a sehonnai kommunisták azt is bevezették. Persze mindenki igenre voksolt, s támogatta a tandíj eltörlésében azt a Fideszt, amely 2016-ban bevezette a röghöz kötést.
Végezetül egy Gyurcsány-interjúból idéznék. Kérdezte Friderikusz, hogy milyen a kapcsolata Orbánnal. Gyurcsány azt felelte, hogy Orbán arra sem méltatja, hogy fogadja a köszönését a Parlamentben.
Nem mondom, hogy Gyurcsány Ferenc hibátlan, de ebben a helyzetben az ő pártja az egyetlen, amiben csak egy kicsikét is hinni tudok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!