Miért támogatja a Fidesz ennyire az egyházakat?
740 milliárd forintot szórtak el rájuk és még közel sincs vége. Az egész oktatási rendszert be akarják szervezni az egyházak irányítása alá.
Nagyon el vagy tévedve. A népszámlálási adatok megmutatták, hogy a magyar emberek közül a többség valamilyen valláshoz, felekezethez tartozónak vallja saját magát. Mindössze 1,8 millióan mondták, hogy nem tartoznak egyik vallási közösséghez sem és 2,7 millióan nem válaszoltak - vagyis 5,4 millió saját bevallása szerint is valamilyen módon vallásos.
Azért mert te nem érted mit jelent másnak a vallás, még nem a másik lesz buta.
A pénzt nem elszórták, hanem magyar történelmi, építészeti emlékeket hoztak helyre belőle és olyan tevékenységeket finanszíroztak, ami minden állampolgár számára fontos.
"Az egész oktatási rendszert be akarják szervezni az egyházak irányítása alá."
Ez konkrétan nem igaz. Miért kell hazudni, pláne ennyire ostobaságot?
Az hogy felújítanak sok templomot még nem eredendően rossz dolog. Jogodban áll nem vallásosnak lenni, (én se vagyok az) de nem áll jogodban beszólni annak hogy ki miben hisz. És ez nem Fidesz kommunikáció, hanem liberális alapelv. Sok helyen kb. romokban álltak a templomok, miközben tömegével jártak oda a hívők. Miért baj az ha majd nem esik a fejére a gerenda az emberekre?
Az meg nem baj ha az egyház oktatást szervez. Ma a legtöbb egyházi iskola sokkal színvonalasabb mint az állami átlag, mert megválogatják kit vesznek fel, és kik taníthatnak. Tudom, nagyon gonoszak mert hittanórák vannak, meg misére kell járni, de cserébe egyházi sulikból sokkal többen tanulnak tovább felsőfokon, mint a hasonló állami sulikból. Nem véletlen túljelentkezés van az egyházi sulikra, és nem azért mert a szülő/gyerek annyira vallásos lenne.
Mégis mitől lenne más, mint volt 2 éve vagy 15 éve? csak mert te nem teszed be a lábad egy templomba se, ne hidd, hogy azok üresek!
#4 persze takács, én is, meg a családom is hívő vagyunk, csak éppen bemondásra. Templomba akkor megünk, ha ismerős esküvőre hív, vagy temetésre :)
És de sok papíron hívő van így! Mindenki akit ismerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!