Ti mentek szavazni május végén?
"melyik az a politikai erő/párt amelyik Magyarországon amelyik a környezetvédelmet tartja legfontosabbnak?"
Két párt képviselői ülnek az EP-ben a zöldek frakciójában: az LMP és a Párbeszéd.
De a Momentum is erőteljes zöld politikát folytat, noha nem a zöldpárti frakcióban, hanem az ALDE-ban ülnek majd a képviselőik az EP-ben.
Eközül a három közül még nem döntöttem el, melyikre szavazok.
1. A Párbeszéd mellett az szól, hogy az MSZP-listán talán könnyebben bejut a parlamentbe a jelöltjük (ott viszont nem a szocik közé, hanem a zöldek közé fog beülni). De ugyanez a kockázata is, mivel csak harmadik helyre tették a listán, gyengébb eredménynél kieshet, és csak a két szoci jut be.
2. Az LMP-nek billeg a léc, a bejutási küszöb határán táncolnak, félek, nehogy elvesszen a szavazatom.
3. A Momentumnak is billegnek bejutási esélyei, de ők emelkedő tendenciát mutatnak. Velük meg az a gondom, amit fentebb írtam: hogy nem a zöld frakcióba akarnak beülni, hanem az ALDE-ba (a liberálisok közé).
Emiatt kissé bajban vagyok, de az tuti, hogy csak ezek közül fogok választani, olyan párt nem érdekel, amelyiknek a környezetvédelem nem szempont.
Még meggondolom, figyelem az erőviszonyok alakulását a felméréseken is, hogy a legesélyesebbre szavazhassak.
Ti mentek szavazni május végén?
Minek? Azerbajdzsán, kambodzsa, ukrajna, meg a lehülyült székelyrománok megszavazzák orbánt, ha meg nem akkor segít magán a remek számtek rendszerrel, ahogy eddig is....
Kedves 15-ös!
A román állampolgárok most nem szavazhatnak.
És miközben haragszom rád, mert lerománoztad a székelyeket, szomorú is vagyok: mert a fidesz bel- és pártpolitikát csinált a határon túliakból és könnyen megtéveszthető tömegként kezeli őket (helyzetükből adódóan azok is) és ezzel persze a magyar-magyar gyűlőlködés magját vetette el (és hagyta szárbaszökkenni). Persze ezt legjobban a határon túli magyarok szívják meg a végén... :(
12-es!
Tordait pont azért tették egy billegő helyre, hogy te is beszavazd a másik kettőt előtte...
Ha a 2. lenne, akkor gondolom fel sem merülne benned, hogy a szocikra szavazz, de így gondolkozol rajta.
Az LMP nem fog bejutni, ne szavazz rájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!