A fiatalok zöme miért dobná el magától a gondoskodó államot és miért akar fizetős oktatást, fizetős egészségügyet, szabad piacot stb?
A magyar állam nem gondoskodik, csak a párthaverokról, hanem lop, elqúr, tönkretesz, zülleszt.
Az egészségügy most is fizetős, ha szolgáltatást akarsz, de emellé kötelező perkálni az állami fekete lyukba.
Pont a "gondoskodó" állam taszìtja fizetős oktatásba és fizetős egészségügybe a fiatalokat.. Nem maguktól választják.
Velem tavaly nyáron közölte az orvos, hogy sürgősen meg kell műteni. Adott beutalòt ct-re előtte. Decemberre adtak időpontot, úgyhogy kénytelen voltam magán ellàtàsban megcsinàltatni.. Tökéletes lett volna nekem az ingyenes, de nem volt rá 4,5 hónapom, hogy kivàrjam.
Az oktatás átalakítàsàval, férőhelyek csökkentésècel sincs más választása egy fiatalnak. Ki ne akarna ingyen egyetemre járni? De ha nincs más opció..
Hogy a momentum mit tenne, szerintem arról egyelőre kár vitàzni. Amit biztosan tudunk, hogy a Fidesz és MSZP nem való kormányra.. Miért olyan nagy bűn, ha a fiatalok adnànak esélyt egy új opciónak is? Legyen az a momentum vagy Jobbik..
A gondoskodó állam koncepciója megbukott. Az egészségügy összeomlott, ha nem akarsz meghalni, inkább fizess magánban. Az oktatás színvonala a béka feneke alatt, és még tovább züllesztik.
Az állam ezen feladatokat nem képes vagy nem akarja ellátni, tehát jöjjön a piac!
Azért, mert több százezer forintot kifizetek erre havi szinten, és a minőség, amit kapok érte egyenlő a nullával.
A felsőoktatást már fizetőssé tették, az egészségügy szintén fizetős, ha nem akarsz meghalni, a szabad piac pedig az egyik legjobb szabályozó dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!