Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A fiatalok zöme miért dobná...

A fiatalok zöme miért dobná el magától a gondoskodó államot és miért akar fizetős oktatást, fizetős egészségügyet, szabad piacot stb?

Figyelt kérdés

2019. máj. 10. 22:34
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
84%

A magyar állam nem gondoskodik, csak a párthaverokról, hanem lop, elqúr, tönkretesz, zülleszt.

Az egészségügy most is fizetős, ha szolgáltatást akarsz, de emellé kötelező perkálni az állami fekete lyukba.

2019. máj. 11. 00:09
 12/22 anonim ***** válasza:
89%
Mert a fizetésem nagyrészét elviszik az adok cserébe ugyan ugy fizetős minden. Az állami cégek jól mutatják milyen hatékony a rendszer.
2019. máj. 11. 04:53
 13/22 anonim ***** válasza:
84%

Pont a "gondoskodó" állam taszìtja fizetős oktatásba és fizetős egészségügybe a fiatalokat.. Nem maguktól választják.

Velem tavaly nyáron közölte az orvos, hogy sürgősen meg kell műteni. Adott beutalòt ct-re előtte. Decemberre adtak időpontot, úgyhogy kénytelen voltam magán ellàtàsban megcsinàltatni.. Tökéletes lett volna nekem az ingyenes, de nem volt rá 4,5 hónapom, hogy kivàrjam.

Az oktatás átalakítàsàval, férőhelyek csökkentésècel sincs más választása egy fiatalnak. Ki ne akarna ingyen egyetemre járni? De ha nincs más opció..

Hogy a momentum mit tenne, szerintem arról egyelőre kár vitàzni. Amit biztosan tudunk, hogy a Fidesz és MSZP nem való kormányra.. Miért olyan nagy bűn, ha a fiatalok adnànak esélyt egy új opciónak is? Legyen az a momentum vagy Jobbik..

2019. máj. 11. 06:06
 14/22 anonim ***** válasza:
77%
A gondoskodó állami modell nem működik Magyarországon, ezért akarnak piaci alapokon nyugvó rendszert.
2019. máj. 11. 07:24
 15/22 anonim ***** válasza:
77%

A gondoskodó állam koncepciója megbukott. Az egészségügy összeomlott, ha nem akarsz meghalni, inkább fizess magánban. Az oktatás színvonala a béka feneke alatt, és még tovább züllesztik.

Az állam ezen feladatokat nem képes vagy nem akarja ellátni, tehát jöjjön a piac!

2019. máj. 11. 08:20
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Én fiatal vagyok és bár látom az értelmét, hogy miért támogatják ezt sokan, de én meg a magyarok pénzügyi szokásai felől közelíteném meg a dolgot, és sokan nem elég fegyelmezettek, hogy félretegyenek erre. Szerintem mi, fiatalok még nem nagyon gondolkozunk azon, hogy milyen betegségeink lehetnek a jövőben, szóval félretenni az egészségügyre kicsit idegennek hatna a fiataloknak. Nem is beszélve arról, hogy mi van azokkal a fiatalokkal, akiket csak úgy kilöknek az utcára a szülei 18 évesen, miközben ő már menne egyetemre, vagy egyéb helyre továbbtanulni csak nincs pénze rá?
2019. máj. 11. 11:19
 17/22 anonim ***** válasza:
66%

Azért, mert több százezer forintot kifizetek erre havi szinten, és a minőség, amit kapok érte egyenlő a nullával.

A felsőoktatást már fizetőssé tették, az egészségügy szintén fizetős, ha nem akarsz meghalni, a szabad piac pedig az egyik legjobb szabályozó dolog.

2019. máj. 11. 12:16
 18/22 A kérdező kommentje:
A Fidesz nem gondoskodó,szociális államot épít,hanem fasisztoid államot.Ne a mostani rendszerrel pedálozzatok
2019. máj. 11. 12:23
 19/22 anonim ***** válasza:
Mivel példálózzanak, ha nem a mostani aktuális rendszerrel? Több értelme lenne egy fiktív kitalált rendszerhez hasonlítani valamit? :D
2019. máj. 11. 12:33
 20/22 anonim ***** válasza:
Fiatal fidesz szavazó=18. életévét betöltött vidéki roma. Viszont tény hogy fiatal és a fideszt támogatja,mert kap érte kp ban 10 rugót szavazáskor.
2019. máj. 11. 22:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!