A Dobrev Klára által felvázolt európai minimál bér-nyugdíj-családi pótlék miért nem vonzó sok ember számára?
Szegény ember aki ígérni se tud.
D.K. gazdag, naggyon gazdag!
Bár, ha 1996-ot írnánk, akkor a 150 ezer feletti részre 220 ezerig 25% vonatkozott.
"SZJA sávhatár a megszüntetése előtt 5 milliótól kezdődött."
Hogy mi?
2008 szja éves(!) jövedelem
0 - 1 700 000 Ft 18%
1 700 001 feletti jövedelemre 36%
Szóval aki 142ezer forint felett keresett az bizony 36%-ot adózott kőkeményen!
Hol itt az 5 millió?????
"Hogy mi?"
Ez:
"2010
0 - 5 000 000 Ft
17%
5 000 001 Ft-tól
850 000 Ft és az 5 000 000 Ft-on felüli rész 32%-a
Az összevont adóalap a jövedelem adóalap-kiegészítéssel (27 százalékkal) megnövelt összege."
Bár hozzáteszem, hogy ez a Bajnai-féle adózás már sajnos ennek a neoliberális agymenésnek amit egykulcsos adó hívtak volt az előfutára.
Egy legalább három kulcsos progresszív adóra lenne szükség. Egy adókulcs az igazán kis keresetűeknek, egy az átlagosan keresőknek egy meg a gazdagoknak.
Lehet hülyén fogalmaztam, de attól még nincs benne hiba.
5 millió 2010-ben volt, ami kb 417 ezres havi jövedelem felett jön elő. Ez a legutolsó sávhatár a progresszív adózás történetében. (Nem is értem miért az 2008-as adatokkal jösz, ott a link a NAV hivatalos oldaláról)
Ekkor pedig 73 500 Ft volt a minimálbér.
Összevetném az átlag jövedelmekkel, de a KSH honlapja meghalt.
Mert hülyék, mint egy darab tégla.
Fel sem fogják, hogy abból a sok milliárdból, amiket ellopkodnak az adófizetőktől, abbol kizelne az ö fizetésük is.
Én akkor neveltem gyereket amikor a szocik kiszúrták a szemem pár ezer forint családi pótlékkal és elvették a fizetésem jó részét a 3 kulcsos adóval. Ebben az életben ezek még egyszer ne kormányozzák ezt az országot.
A jelenlegi családi adókedvezmény sokkal jobb. Aki dolgozik az jobban jár vele.
Ha a szociknak segílyesek szavazatára van inkább szüksége az az ő dolguk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!