Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magasak a lakásárak? Ha igen,...

Magasak a lakásárak? Ha igen, miért nincs sokkal több építkezés?

Figyelt kérdés

Most éppen van értelme építkezni, hogy haszonnal elismerjék az a költségeket a lakás árában.

Amikor sokkal alacsonyabbak voltak, például a 2007-2012 időszakban, akkor egyáltalán nem érte meg építkezni, mert még a költségeket sem hozta vissza egy lakás eladási ára.

Nem az a normális, hogy valamivel drágább legyen a lakás mint az építkezés?

A munkaerőt (szakember is szegédmunkás is), és az alapanyagot sem ingyen osztják.

2019. máj. 3. 18:23
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
ööö... mondjuk azért mert építkezni is sokkal drágább?
2019. máj. 3. 18:27
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Az ingatlan árán sokat változtat az hogy hol helyezkedik az el. Például BP belvárosában egy cigányputrit is ellehet adni több tízmillióért. Hidd el akadna rá vevő a telek miatt
2019. máj. 3. 18:28
 3/9 anonim ***** válasza:
Szerintem nem nagyon van kapacitás ennél gyorsabb építkezésre az építőiparban jelenleg fennálló munkaerőhiány miatt. Legalábbis ez lehet az egyik oka.
2019. máj. 3. 18:29
 4/9 A kérdező kommentje:

Persze magasak a telekárak is, de lakótelepi, társasházi lakásoknál ez nem olyan fontos.

Mi a megoldás erre?

Azért van ekkora munkaerőhiány, mert sok ember aki nem riad vissza a fizikai munkától, kiment külföldre, de nekik is meg kell adni egy bért, nem várhatóbl el tőlük hogy 150 nettóért hazajöjjenek, szerintem 270 nettót meg kell adni, akkor meg ott tartunk mint ma.

2019. máj. 3. 18:44
 5/9 anonim ***** válasza:
53%
Nagyon okosnak látszol a kérdésed és a válaszod alapján!
2019. máj. 3. 18:58
 6/9 A kérdező kommentje:

Kedves 5-ös, ezt iróniának szántad?

Mert én folyton azt hallom, hogy fiatalok, 200 a nettójuk és így soha nem lehet lakásuk, ilyen nehéz olyan nehéz, én meg az okoskodó hülye vagyok.

De akik ilyet írnak, csak panaszkodni tudnak, de okosabbat ők sem tudnak írni.

2019. máj. 3. 19:13
 7/9 anonim ***** válasza:
54%
Az ok a kizsákmányolás. Azt pedig nem tudod felszámolni, mivel a magyarok természetének alapvető része.
2019. máj. 3. 19:25
 8/9 anonim ***** válasza:
Nagyon sok építkezés van. Most az is építési vállalkozó, aki 2 éve még horgászboltot üzemeltett.
2019. máj. 3. 20:31
 9/9 Alex Fly ***** válasza:
49%
Talán mert ha sokkal többet építkeznekb akkor a kínálati piac lenyomja az árakat és nem hozza be a költségeket?
2019. máj. 3. 23:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!