Magasak a lakásárak? Ha igen, miért nincs sokkal több építkezés?
Most éppen van értelme építkezni, hogy haszonnal elismerjék az a költségeket a lakás árában.
Amikor sokkal alacsonyabbak voltak, például a 2007-2012 időszakban, akkor egyáltalán nem érte meg építkezni, mert még a költségeket sem hozta vissza egy lakás eladási ára.
Nem az a normális, hogy valamivel drágább legyen a lakás mint az építkezés?
A munkaerőt (szakember is szegédmunkás is), és az alapanyagot sem ingyen osztják.
Persze magasak a telekárak is, de lakótelepi, társasházi lakásoknál ez nem olyan fontos.
Mi a megoldás erre?
Azért van ekkora munkaerőhiány, mert sok ember aki nem riad vissza a fizikai munkától, kiment külföldre, de nekik is meg kell adni egy bért, nem várhatóbl el tőlük hogy 150 nettóért hazajöjjenek, szerintem 270 nettót meg kell adni, akkor meg ott tartunk mint ma.
Kedves 5-ös, ezt iróniának szántad?
Mert én folyton azt hallom, hogy fiatalok, 200 a nettójuk és így soha nem lehet lakásuk, ilyen nehéz olyan nehéz, én meg az okoskodó hülye vagyok.
De akik ilyet írnak, csak panaszkodni tudnak, de okosabbat ők sem tudnak írni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!