Több magyar legyen vagy inkább kevesebb, de ugyanakkor boldogabb?
# 1/3 a régióban messze a legkevesebb ember vándorolt el. Már ugyanannyian térnek vissza, mint el. Ez nem jött be trollocskám :XD
#3: tudom, hogy itt az értelmes gondolatot is inkább trollozni szokás. Ezt értheted akár úgy is, hogy te a mennyiségre vagy egy jó példa, aki nem tudja elviselni a minőséget (sem). Az elvándorlók nagy része nem a mennyiséget képviseli (persze lehet azt mondani, hogy éppen ezért a legkisebb az elvándorlók aránya a régiónkban), hanem a minőséget. A visszairányú mozgásban résztvevők meg jó eséllyel inkább a mennyiséget erősítik, mint a minőséget.
Pontozd le ezt is, mutasd mennyire nem érted.
Semmi értelme számokkal dobálózni, valóban a minőségi élet a fontos mind anyagi, mind szellemi értelemben.
Ami a létszám mellett fontos, a társadalom szerkezete és demográfiája.
"#3: tudom, hogy itt az értelmes gondolatot is inkább trollozni szokás."
Mindenki hülye, csak te vagy a helikopter :XD
"Ezt értheted akár úgy is, hogy te a mennyiségre vagy egy jó példa, aki nem tudja elviselni a minőséget (sem). "
Te lennél a minőség? Önkritikád átlagod felüli.
"Az elvándorlók nagy része nem a mennyiséget képviseli "
Ha valóban minőség lenne, elmennének az emberek.
A probléma három dologgal van.
1. Egy globalizált világban csak a kiemelt erőforrásoknak (könnyen kinyerhető olajtartalékok) van jelentősége. A gyengébb erőforrásoknál a képzett embererőforrás többet ér. Hasonlítsd csak össze a legnagyobb ország (Oroszország) és a legnépesebb állam (Kína) gazdasági teljesítményét. Emlékeztetnélek, hogy egy ideje már nem feudalizmus van, a tőke már nem csak a földben rejlik.
2. ha mindenki 1 gyereket vállal, akkor könnyen előfordulhat, hogy a lakosság kétharmada 65 év fölötti lesz. Jelenleg is képzett munkaerőhiány van, ez a gazdaság összeomlásával jár. Az 5 milliós lakosság eléréséhez fájdalmas út vezet.
3. többek közt az EU-ba is a lakosság alapján kerülnek be képviselők. Ez vonatkozik a katonai tartalékra is. Ha csökken a lakosság, akkor arányosan csökken az ország érdekérvényesítő képessége.
4#, a magyar állampolgárságot el is lehet veszíteni, nem csak úgy fogyhatnak, hogy visszajönnek. Illetve ugyanúgy fogyhatnak a kivándorlók, mint az itt maradottak is. Azt kell nézned, hogy hányan élnek itthon.
Szerintem? Szerintem le kellene már tenni arról, hogy a magyarok mindent államilag akarnak szabályozni.
Egyáltalán hogy jut eszébe valakinek, hogy államilag szabályozza Magyarország a népesség számát, vagy azt, hogy mennyi embernek milyen boldognak kell lennie? Hogy jut valakinek ilyen eszébe?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!