Miért kell mindenért felháborodni?
Itt van pár dolog amiért egyesek állandóan háborognak.
Sikeres emberek:
Ha Mészáros Lőrinc cége nyer meg egy befektetést, aminek egyébként nagyobb haszna is van a társadalomra nézve vagy a gazdaságra, akkor mindjárt a szerencsétlen munkásemberek akik egyébként nem is értenek az egészhez elkezdenek lázadozni és irígykedni. Miért lázadoznak? Mert a hazai balliberális és ellenzéki sajtó úgy állítja be nekik ezt, mintha az akkora nagy eget rengetően probléma lenne hogy valaki sikeres.
Nyelvvizsga:
Miért jelent problémát egyeseknek az, hogy például a továbbtanuláshoz nyelvvizsga kell? Magához a diplomához is az kell. Az oktatás minőségével pedig ne gyertek, mivel rengeteg ember tudott nagyon is jól megtanulni angolul, illetve más idegen nyelven, és a diákok nagyrészt eddig is megtudta csinálni a diplomához a nyelvvizsgát. A másik az hogy az internet korában élünk, úgyis ti jöttök mindig hogy "21 században így meg úgy," hát akkor most én mondom hogy a 21 században már bárki meg tud tanulni bármilyen nyelven az internet segítségével!
Lakásárak:
Budapesten magasak a lakásárak. Hát és? Mindig is magasabb lesz. Megnövekedett a jó lét Magyarországon, és ezáltal a kereslet is. Ha magasabb a kereslet, akkor drágulnak a lakások. De szerencsére a jó építőipar miatt nem fognak sokáig drágulni.
Egészségügy:
Ez miatt is sokan lázadoznak, pedig ez is egyike volt azoknak a területeknek, amelyek nagyon sokat fejlődtek és javult az utóbbi tíz évben.
"Sikeres" emberek:
Én még nem láttam embert panaszkodni azért, mert épült egy új út, vagy híd a közelében. Ellenben azért igen, azok 3-szoros, vagy 4-szeres áron épültek meg, mert a kivitelezők csókosok voltak. Egyébként is érvelési hiba úgy beállítani, hogy Mészároson kívül mindenki csak lázongó, hozzá nem értő munkásember lehet. Tanulj közgazdaságot és megérted a monopóliumok okozta holtteher veszteség fogalmát például, ami pont hogy rossz a társadalomnak.
Nyelvvizsga:
Ide csak azt írnám, amit egy előző kérdésnél is: A neten nagyon sok minden elérhető, de aki ebből indul ki, alapból miért járatja iskolába a gyerekét? Biztos vagyok benne, hogy matek, magyar és töri is van a neten... Szóval ez nem igazi érv. A cél az kellene hogy legyen, hogy amit az iskolában tanítanak, az elegendő legyen az elvárt követelmények teljesítésére. De ez hivatalosan sem teljesül, mert B1-es szintű angolt tanítanak a sulikban, holott B2-est kérnek számon egy nyelvvizsga során.
Lakásárak:
A lakásárak egyik évről a másikra rajtoltak el,,,én pedig nem emlékszem olyanra, hogy egyik évről a másik 40-50-60%-kal jobban kezdtem volna élni. De alapvetően ez a Budapesten lakni kívánók problémája, velük vitasd meg. Engem nem igazán érint.
Egészségügy:
Én nem érzek semmilyen fejlődést, vagy jobbulást. Szóval amíg csak mondani tudod, hogy jobb lett, de számottevően bizonyítani nem, addig maradjunk annyiban, hogy ez csak véleménykülönbség.
+1 háborgás:
Szeretném azt gondolni, hogy a kritizálás, avagy olvasatodban a háborgás, az minden állampolgár kötelessége. Mert ha mind lesz"runk valamit, az annyit is fog változni.
"Miért kell mindenért felháborodni?"
Teszed fel a felháborodásodat kérdésben. Tetszik. :)
#7, #9-nek:
Hogy mi van?!
"az EP-ben leszavazza a saját országát,"???
Az a csúti majom, és a sleppje MIÓTA MAGYARORSZÁG?
És egyébként is! Hogy jössz te ahhoz, a "bajszos xar" haveroddal együtt, hogy BÁRKIT IS hazaárulónak tituláljatoK?
Idézem a bajszost:
"csak egy erkölcsi minősítés, és nem lehet mellé jogi szankciót fűzni "
Vagyis nem mint hivatalos személy, hanem mint magánember, magánvéleményének adott hangot! Mit is tett? Le hazaárulózta az ellenzéket?
MONDJON LE!
"Hogy jön az ellenzék ahhoz hogy leszavazza a saját hazáját?"
És ti hogy jöttök ahhoz, hogy magatokat tituláljátok a hazának és ezzel pedig (automatikusan) az ellenzéket meg magyartalannak, sőt, mostmár ugye hazaárulónak?
És ki állítja, milyen adatok alapján, hogy valami 3x 4x áron készül? Mihez képest?
Van egy cukrász ismerősöm, aki 3x olyan drágán készít el egy tortát, mint a multinál lehet készen kapni. Többet fizetek érte, de nem biztos, hogy drágább.
Egyébként, tavaly készült a környékünkön egy új útburkolat. Nagyon gyalázatos volt előtte. Lakossági fórumon közölték, hogy teljes felújításra nincs elég pénz, ezért csak a felső, kopóréteget cserélik ki. Időjárástól, forgalomtól függően elkerülhetetlen lesz 5-7 év múlva a teljes felújítás. Most még örülünk, mert lehet rajta közlekedni rendesen..,
Ha valami nem tetszik nekünk, akkor hallgassunk el?
Már saját véleményünket sem nyilváníthatjuk?
Tapsoljunk Orbánnak hogy ide csődíti a kínaiakat amikor ígyis tele van velünk az ország és potom pénzért hamis, tré minőségű cuccokat sóznak ránk?
Emlékszel 2006-ban mit mondott Gyurcsányról?
Hogy "a ruszkikkal paktál"...
Akkor Viktor kivel is?
Ja és akkor az EU mellett állt, most meg szabadságharcosdit játszik velük.
Van is erről videó a YouTube-on!
#13 vagyok:
"leszavazza azt az országát ahol él? "
A gyengébbek kedvéért tisztázzuk:
Az az erőszakos, agresszív, tolvaj c'gány NEM MAGYARORSZÁG! Sem a sleppje, sem az agymosott szavazóik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!