Miért szerbeznek le állandóan a magyarok?
Magyarországon kezdtem tanulni, és engem állandóan le szerb g***znek meg migrásnak neveznek. Nem bírtam tovább és vissza mondtam hogy magyar b**i. Ezt saját magamra is mondtam, mivel semmi közöm a szerb nemzethez, csak az akcentusom olyan meg szeretek pár szerb zenét. Ennek a következménye az lett hogy betörték az orrom.
Ez normális viselkedés Magyarországon?
Értem én hogy nem birok a családommal elmenni Boszniába vagy horvátokhoz nyaralni, de hogy már itt is ezért ér atrocitás az már sok!
Nem magyart kellett volna mondanod, hanem dékást.
Hogy van akcentusod? Én nem hallok a délvidékieken "szerb" akcentust, csak magyar délvidéki tájszólást. Ami más, mint a szerb akcentus, ahogy én hallom.
Mert sok a tudatlan, meg a dk-s.
Egyszer találkoztam-egy amúgy kedves hölgyel- Zala megyében, én erdélyi vagyok, csodálkozva kérdezte, hogy hol tanultam meg ilyen jól magyarul? Én:onnan, hogy magyar vagyok, ez az anyanyelvem. Ő: ja, de azért otthon a családban románul beszéltek, nem? Minek beszélnénk románul, ha magyarok vagyunk, sőt a faluban ahol lakunk egy román sincs, csak magyar, utoljára kérdezte, remélve, hogy ezt az egyet legalább eltalálja, de az iskolában román nyelven tanítottak nem? Ez sem talált, magyar tagozaton tanultam végig.
Ha mondjuk a német főnököm nem érti, hogy hogy is van ez, hogy Romániából jövök és mégsem vagyok román (a legdurvább az volt amikor felköszöntött december 1-én, a románok nemzeti ünnepén, amikor is Erdély Romániához csatolását ünnepelik, ekkor kioktattam, hogy magyarként ez nekem gyász, és nem ünnep) az egy dolog, de hogy egy magyar nem érti és lerománoz az már durva.
Annyit hozzátennék, hogy akcentusod akkor van ha nem az anyanyelveden beszélsz, nekem sincs romános akcentusom, csak dialektst beszélek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!