A magyarok többsége miért a nyugat-európaiakra és az amerikaiakra akar hasonlítani? Miért nem az oroszokra, törökökre, és a közép-ázsiai népekre?
Ezt el kis kellene hinnem egy mai generációstól? :D
Azért,mert a mentálisan egészséges ember nem akar kizsákmányolt lenni,nem szenved Stockholm szindrómában,nem szolgalelkű,van tartása.
Amiket felsoroltál országokat,ott a mai napig pl abszurd dolgokért jár halálbüntetés,nincs sajtószabadság,hiányos az emberi jogok,alacsony az életszínvonal.
Normális ember felfogja,hogy mindenkinek egy élete van,és ez a primitív törzsi,királyi,diktátori rendszer nem kedvez senkinek,csak egy nagyon szűk rétegnek.
Persze könnyebb diktatúrában élni,ha te vagy az uralkodó,nincs verseny,nincs esélyegyenlőség,erőszakrendszer van.
De a maradék 99%-nak ez miért jó?
És igen,amiket leírtál nyugatról azok ÉRTÉKEK,amiket a gondolkodó emberiség kivívott és kiemelkedett az állatvilágból.
Bízom benne, hogy a magyarok többsége nem akar hasonlítani egyik néphez sem! Meg vannak a saját hagyományaink, ünnepeink, mely a zsidó-keresztény alapokon nyugvó Európa nyugati, északi részben hasonló, részben eltérő.
Az, hogy most pl. a húsvéti népszokások (mint a locsolkodás) visszaszorulóban van, az nem a "hasonlítani akarás" eredménye, hanem a globalizációé. Viszont, a karácsony még tartja magát a nyugathoz képest.
Az lehet, haver, hogy a fiatal korosztályhoz tartozol, de agyilag egy megkeseredett, savanyú vénember szintjén állsz.
Tippelhetek? Nincs túl jó kapcsolatod az apáddal és a lányok sem kedvelnek különösebben. Igaz?
A fiatal korosztályhoz tartozom (18 évesen hova máshova) és szerintem mindkét "oldal" tud pozitív és negatív dolgokat felmutatni az értékeik és a világlátásuk közül.
Engem nem különösebben vonzanak a keleti, ázsiai népek kultúrája (kivéve japán, de azért az elég messze van innen), de például Oroszországot nagyon szeretem. A tájai gyönyörűek, a kultúrája egyedi.
Nyugat és Észak-Európában is vannak országok, amik szimpatikusabbak, és valamelyek nem. Skócia, Dánia, Olaszország, szerintem remek helyek (mind a három helyen voltam, és szeretnék is menni még).
Amerikában sikerült elég sok bolondnak összegyűlnie (SJW, gyűjtőnéven), de számomra egy szimpatikus vonás bennük a szabadság mindennél nagyobb fontossága.
A kérdésre a válasz, hogy a médiában is inkább Amerika és Nyugat-Európa szerepel. Azonnal tudok neked mondani amerikai és európai színészeket, filmeket, márkákat akármit, de törökből egyet se és oroszból és közép-ázsiaból is csak keveset.
És persze nyilván a politikának is köze van a dologhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!