Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyarok többsége miért a...

A magyarok többsége miért a nyugat-európaiakra és az amerikaiakra akar hasonlítani? Miért nem az oroszokra, törökökre, és a közép-ázsiai népekre?

Figyelt kérdés
Miért gondolják úgy, hogy pl. a német vagy a svéd életstílus, értékek, társadalom, kultúra jobb, mint a török vagy a mongol életmód?

2019. ápr. 21. 22:16
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
12%
Mert ezt látják az instagrammon meg a faszbukon. Én is a mai generációhoz tartozom de szégyellem is hogy ilyenek a mai fiatalok. Semmi tisztesség nincs bennük. Én például egyáltalán nem közelítek a nyugathoz, próbálom minél távolabb tartani magam tőle. Próbálok megmaradni tisztességes dolgos szerény keleti embernek mint az oroszok vagy a kínaiak. Szerényen élek, nem dőzsölök és tisztességesen dolgozom. Tisztelem az orosz, török, kínai és mongol népeket, a nyugati és amerikai társadalmat mélységesen elítélem.
2019. ápr. 21. 23:46
 12/22 anonim ***** válasza:
88%

Ezt el kis kellene hinnem egy mai generációstól? :D

2019. ápr. 22. 00:05
 13/22 anonim ***** válasza:
15%
Lényegében már most is nyugatihoz hasonlít a társadalom. Elterülsz az utcán nézd meg hány ember segít majd rajtad. Ha netán súllyos sérülést szenvedsz elhiheted 10 emberből egy fog segíteni a többi 9 csak fényképezni fog
2019. ápr. 22. 03:25
 14/22 anonim ***** válasza:
83%

Azért,mert a mentálisan egészséges ember nem akar kizsákmányolt lenni,nem szenved Stockholm szindrómában,nem szolgalelkű,van tartása.

Amiket felsoroltál országokat,ott a mai napig pl abszurd dolgokért jár halálbüntetés,nincs sajtószabadság,hiányos az emberi jogok,alacsony az életszínvonal.

Normális ember felfogja,hogy mindenkinek egy élete van,és ez a primitív törzsi,királyi,diktátori rendszer nem kedvez senkinek,csak egy nagyon szűk rétegnek.

Persze könnyebb diktatúrában élni,ha te vagy az uralkodó,nincs verseny,nincs esélyegyenlőség,erőszakrendszer van.

De a maradék 99%-nak ez miért jó?

És igen,amiket leírtál nyugatról azok ÉRTÉKEK,amiket a gondolkodó emberiség kivívott és kiemelkedett az állatvilágból.

2019. ápr. 22. 06:43
 15/22 anonim ***** válasza:
7%

Bízom benne, hogy a magyarok többsége nem akar hasonlítani egyik néphez sem! Meg vannak a saját hagyományaink, ünnepeink, mely a zsidó-keresztény alapokon nyugvó Európa nyugati, északi részben hasonló, részben eltérő.

Az, hogy most pl. a húsvéti népszokások (mint a locsolkodás) visszaszorulóban van, az nem a "hasonlítani akarás" eredménye, hanem a globalizációé. Viszont, a karácsony még tartja magát a nyugathoz képest.

2019. ápr. 22. 07:33
 16/22 anonim ***** válasza:
91%

Az lehet, haver, hogy a fiatal korosztályhoz tartozol, de agyilag egy megkeseredett, savanyú vénember szintjén állsz.

Tippelhetek? Nincs túl jó kapcsolatod az apáddal és a lányok sem kedvelnek különösebben. Igaz?

2019. ápr. 22. 07:50
 17/22 anonim ***** válasza:
90%

A fiatal korosztályhoz tartozom (18 évesen hova máshova) és szerintem mindkét "oldal" tud pozitív és negatív dolgokat felmutatni az értékeik és a világlátásuk közül.

Engem nem különösebben vonzanak a keleti, ázsiai népek kultúrája (kivéve japán, de azért az elég messze van innen), de például Oroszországot nagyon szeretem. A tájai gyönyörűek, a kultúrája egyedi.

Nyugat és Észak-Európában is vannak országok, amik szimpatikusabbak, és valamelyek nem. Skócia, Dánia, Olaszország, szerintem remek helyek (mind a három helyen voltam, és szeretnék is menni még).

Amerikában sikerült elég sok bolondnak összegyűlnie (SJW, gyűjtőnéven), de számomra egy szimpatikus vonás bennük a szabadság mindennél nagyobb fontossága.

A kérdésre a válasz, hogy a médiában is inkább Amerika és Nyugat-Európa szerepel. Azonnal tudok neked mondani amerikai és európai színészeket, filmeket, márkákat akármit, de törökből egyet se és oroszból és közép-ázsiaból is csak keveset.

És persze nyilván a politikának is köze van a dologhoz.

2019. ápr. 22. 09:33
 18/22 anonim ***** válasza:
6%
Nem tudom, hogy ez miért probléma. Én például az oroszokat bírom, de a legjobb barátnőm az osztrákokat. És akkor mi van? A kérdést nem tudom értelmezni... 16L
2019. ápr. 22. 09:40
 19/22 anonim ***** válasza:
92%
Én szeretem a nyugati popkultúrát, de ez nem jelenti azt, hogy a sajátomra cserélem teljesen. Nem kell végletekben gondolkozni.
2019. ápr. 22. 11:04
 20/22 anonim ***** válasza:
24%
Azért márt általánosságban a keleti kultúra a XX. században ragadt és a kedves politikusaink itthon is próbálják minél későbbre halasztani a XXI. század eljövetelét...
2019. ápr. 22. 13:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!