Mikor kapom vissza a magánnyugdíjpénztárból zsarolással és hazugsággal elvett pénzemet?
"Mikor kapom vissza a magánnyugdíjpénztárból zsarolással és hazugsággal elvett pénzemet?"
79 évesen, amikor majd nyugdíjba vonulsz. Ha megéled.
10# mi az hogy soha nem is volt az övé?
Ha én megdolgozok valamiért, amiből én fizetek egy szolgáltatásért, az igenis az enyém, igenis jogosult vagyok rá. Mindegy hogy az államé a szervezet vagy magáncég, ha én köteles vagyok X forintot ( jelenleg 10%-ot, korábban más százalékot + zsebből amennyit akartam ) fizetni, akkor az az én pénzem, én dolgozok meg érte és ott költöm el ahol akarom.
Pontosan úgy nem volt az övé, mint ahogyan az a járulékrész sem az övé amit az állami nyugdíjkasszába raktak a levonása után. A nyugdíj 70%-os részét ez fedezte volna amúgy is, a MANYUP rész csak 30%-nyi volt.
Soha nem rendelkezhetett vele ő maga, soha nem kapta volna meg korábban, ha a MANYUP rendszer megmarad akkor is csak nyugdíjként havonta, nyugdíjas korában.
Ugyanúgy nem az övé az a pénz ami a KÖTELEZŐ nyugdíjjárulék, mint ahogyan nem az az egészségbiztosítási járulék vagy az adó. Azt kapja meg amit CSERÉBE adnak érte, a nyugdíjat, egészségügyi ellátást, az állam működését stb.
"Soha nem rendelkezhetett vele ő maga," - ez ugyebár nem igaz, mert korlátozott mértékben ő rendelkezett, átvihette másik pénztárba pl., választhatott másik befektetési típust.
Ha kötök egy életbiztosítást, melynek megtakarítási összegéhez 5 évig nem nyúlhatok hozzá, akkor az sem az enyém?
Ha van egy lakásom, melyen a nagybátyámnak haszonélvezeti joga van, tehát nem adhatom el, akkor az sem az enyém?
"Ha én megdolgozok valamiért, amiből én fizetek egy szolgáltatásért, az igenis az enyém, igenis jogosult vagyok rá. "
Igen, és ezt úgy hívják: nyugdíj. Ugye tudod azt, hogy miből került a neveden futó számládra a pénz a mnyp-ben? Tehát: igaz, hogy megdolgoztál érte, de nem, nem kaptad volna a kezedbe azt a pénzt, amit az mnyp-be befizettek neked.
#10 "Nem volt mit elvenni, mert sose volt a tied."
Akkor miért nyilatkozhatott aki akart (és nem félt), hogy mégsem lép vissza az állami rendszerbe? Erre az egyre felej és akkor elhiszem, hogy sosem volt az övé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!