Orbán Viktor vs. Gyurcsány Ferenc?
2010-2018-as időszakban menyit nőttek a régiós gazdaságok
Lengyelország 36,46%-ot nőtt
Szlovákia 32,2%-ot nőtt
Románia 29,9%-ot nőtt
Magyarország 23,96%-ot nőtt (84%-a az átlagnak)
Csehország 22,4% nőtt
Bulgária 21,5%-ot nőtt
És ebben még nincs is benne 98-2002 közötti időszak amikor messze jobban nőtt a magyar GDP mint a régiós átlag de az már túl régen volt így nem számoltam bele.
Gyurcsány 2004(Szeptember)-2009(április) között volt miniszterelnök (2005-2008 at számoltam csak, hogy csak a teljes évek számítsanak és a válság se legyen benne)
2005-2008 között ennyit nőttek a régiós gazdaságok:
Szlovákia 42,41%-ot nőtt
Bulgária 36,92%-ot nőtt
Románia 36,87%-ot nőtt
Csehország 30,89%-ot nőtt
Lengyelország 30,04%-ot nőtt
Magyarország 15,49%-ot nőtt (43,7%-a az átlagnak)
Orbán alatt a régiós átlag 84%-át tudtuk, Gyurcsány alatt a 43,7%-át.
"Orbán alatt a régiós átlag 84%-át tudtuk, Gyurcsány alatt a 43,7%-át."
Gyurcsány alatt gazdasági világválság volt, és akkor léptünk be az unióba, még a támogatások is kezdetlegesek voltak. Ezzel szemben Orbán ezt uniós milliárdokkal érte el, aminek jórészét ellopták ami ha nem történik meg, most sokkal nagyobb számokat írhatnál fel ide. Végső soron a kérdésre válaszolva, egyik sem(!), itt az Ideje egy fiatal politikai generációnak.
"Gyurcsány alatt gazdasági világválság volt, és akkor léptünk be az unióba,"
Amikor az öszödi beszéd kiszivárgott még világválság nem volt. Akkor padlón volt az ország már.
#4 2004-ben léptünk be az unióba, sőt mondok durvábbat már a belépés előtt is kaptunk uniós támogatásokat.
2005-2008 között milyen válság volt? A régiós gazdaságokhoz képest viszonyítottam a teljesítményüket márpedig amennyire jó világ volt 2005-2008 között a Lengyeleknél,Cseheknél, Szlovákoknál... ugyanannyira volt nálunk is.
Sőt mondok durvábbat 2005-2008 között a költségvetés hiánya 7,5% volt átlagban szóval ha nem is lettek volna EU-s támogatások akkor is annyival költöttünk többet, mintha megkaptuk volna azt a pénzt. (halkan jegyzem meg voltak EU-s támogatások)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!