Titeket is jobban érdekel, hogy Orbán mire készül, mint Brüsszel?
"Én még fidesz szavazóval sosem találkoztam..."
Nekem a fél család az, meg az ismerősi körömben is van egy csomó. Ha érdekelnek, akkor bemutathatlak nekik, de előre jelzem, hogy elég fárasztóak.
1. Az államadósság finanszírozásába nagyobb arányban kell hazai forrást bevonni. "A magyar államadósság finanszírozása üzleti kérdés. Ha megéri a Templetonnak, hogy magyar állampapírokat tartson, akkor Kovács Józsefnek miért ne érné meg, ha van pénze. Indokolt az államadósságunkat jelentős részben forintban finanszírozni és hazai megtakarításokból. Ezért minden más megtakarítási forma fölé próbálunk ígérni, például az új állampapír-sorozattal (a BMÁK-kal - a szerk.)" - magyarázta.
2. Újraiparosítás. Szerinte meg kell előzni a cseheket és a németeket is.
3. A nemzetközi térben való helyfoglalás befejezése. Itt Törökországot és Indiát említette meg Orbán Viktor.
4. Bankszektor tulajdonviszonyának megváltoztatása. "Tudom, hogy ez tabukérdés és aki ezt felhozza, az olyan, mintha a padlóra köpne. Azt mondom, hogy egy gazdaság addig nem áll a saját lábán, amíg a bankszektorban nem 50%-os a hazai tulajdonosi arány. Attól függ, hogy az OTP-t hogyan számoljuk, ez egy nagy talán, annak függvényében vagyunk közelebb vagy távolabb az 50%-os célhoz" - fejtette ki.
5. Birtokszerkezet megváltoztatása. A kormányfő szerint ezt ebben a ciklusban sikerült elindítani.
6. Innovációs központok létrehozása. Itt megemlítette, hogy az ipari termelési központ kialakítását már kitűzte korábban a kormány és ezt teljesítette is.
7. Munkát terhelő adók további csökkentése. "Semmi okunk visszalépni, sőt előre kell lépni" - vetítette előre. "Az egészségügyi - és nyugdíjkassza állapotát kell figyelni, hogy az adókulcsok vagy a járulékok oldalán van tér a csökkentésre" - mondta.
8. Az egész magyar gazdaságot demográfiai gondolkodásra helyezni. A magyar társadalom ugyanis nem tudja magát fenntartani.
9. Új energiarendszer. "Minél olcsóbbá kell tenni az energiát. El kell dönteni, hogy az energiaszektorra egy ipari szektorként tekintünk vagy inkább egy olyan szolgáltatásnak tekintjük, amely nem állít elő profitot. Mi az utóbbi formát támogatjuk" - érzékeltette a kormány álláspontját.
10. Teljes foglalkoztatás. Orbán Viktor itt megjegyezte, hogy a felsorolásban ezt kellett volna az első helyre tennie. "Enélkül az Önök vállalkozásai sincsenek biztonságban" - fogalmazott a jelenlévő vállalkozók előtt. A miniszterelnök egy nagy körmondattal magyarázta el, hogy miért jó a közmunka. "Lehet kritizálni a közmunkát, de ha összevetem a segélyt és a közmunkát, akkor nem kétséges, hogy az államnak minden eszközt igénybe kell vennie, hogy az emberek azt érezzék: szükség van rájuk" - fogalmazott.
Ez Orbán terve
Tetszik a kérdés!
A kiegészítése jobban.... :D
Most borzalom az élet.... Miközben falábú focisták Orbán előtt is voltak... 2010 óta az infláció lelassult és a 0-hoz közelít.... 2010 előtt mennyi volt az, ami most 120eft nettó? :D
Ja, és a vanillia ízű popsijú Brüsszel.... Aki semmit nem tett a devizahitelesek segítéséért... Vagy 2006 okt. 23.-án nem izgatta a jogállamiság... Hisz még vízágyúkat is adott a nemzet böszméjének....
Hogy van az, hogy most kezd büdös lenni az a pöcegödör, amiből mászunk épp kifelé? Bezzeg, míg benne dagonyáztunk addig fini volt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!