Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ti helyeselnétek azt, hogy új...

Ti helyeselnétek azt, hogy új himnuszt vezessen be az ország? Te mit akarnál himnuszként és miért?

Figyelt kérdés

Nekem alapvetően három ötletem van:

1. Lehetne az új himnusz a Szózat. Szerintem sokkal megfogóbb és érzelmesebb szövegű a mostani Himnusznál, a hazafiassága is erősebb, és valahogy modernebb hangulata van.

2. Lehetne a Nemzeti Dal, ez is egy ikonikus költemény ebből az időszakból, ez se lenne rossz.

3. Ha radikálisan újítani akarnánk, és be akarnánk vezetni egy teljesen modern himnuszt, akkor szerintem Vincze Lillától a Maradunk a Duna Partján lenne ideális dal.

https://www.youtube.com/watch?v=khoy-5hKBEg

Ti mit gondoltok erről, milyenek a javaslataim? Esetleg egyéb ötlet?

2019. márc. 28. 20:44
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
29%
Elvileg a Szózat lett volna, csak Kölcsey és Erkel jó emberekkel volt jóban.
2019. márc. 28. 20:47
 2/23 anonim ***** válasza:
63%
Az új himnusz gondolata az 1950-es évek diktatúrájában is felmerült már. Kommunista országban egy Istennel kezdődő himnusz... Az anekdota szerint Rákosi Mátyás behívatta Kodály Zoltánt és Illyés Gyulát (Kodály akkoriban a Magyar Tudományos Akadémia elnöke volt), hogy új kor szellemének megfelelő új himnuszt kellene írni. Mindketten határozottan visszautasították a felkérést, mondván jó a meglevő. Szerintem is jó, és még sokáig jó lesz.
2019. márc. 28. 20:49
 3/23 anonim ***** válasza:
74%
Lecserélném, annak idején nem a nép döntötte el, hogy ezt akarja így szerintem egyszer dönthet úgy, hogy cserélni szeretné. Egy himnusz legyen erőt sugárzó, lelkesítő és pont ne síró rívó, gyászoló. A Himnusz nagyon szép mű ettől függetlenül, de nem egy nemzet himnuszának való.
2019. márc. 28. 20:57
 4/23 anonim ***** válasza:
7%
Téged kéne már innen kivezetni.
2019. márc. 28. 20:58
 5/23 anonim ***** válasza:
8%
Ha modernet választanánk nekem tetszene az Oláh Ibolya féle Van egy ország, ahol álmomban jártam..... kezdetű.
2019. márc. 28. 21:01
 6/23 anonim ***** válasza:
43%
Még 3-4 év a jelenlegi rendszerben, és ez lesz a hivatalos himnusz: https://www.youtube.com/watch?v=BulFwGSi8bc
2019. márc. 28. 21:05
 7/23 anonim ***** válasza:
27%

Magyarországnak eleve 2 himnusza van. Az egyik az a szózat...

Aki kicsit is igényes, az azt tekínti a valódinak.

2019. márc. 28. 21:06
 8/23 anonim ***** válasza:
53%
Ha himnuszt kellene változtatni a Szózatra szavaznék én is. A "radikális új" nekem nem jönne be.
2019. márc. 28. 21:10
 9/23 anonim ***** válasza:
24%

Van egy még korábbi himnusz, a Boldogasszony Anyánk:

https://www.youtube.com/watch?v=yKr-MZ0g98Y

Ez nyugodtan lehetne ismét a himnuszunk.

2019. márc. 28. 21:28
 10/23 anonim ***** válasza:
17%

A Szózat még a Himnusznál is rosszabb. Zeneileg katasztrófa.

Én valami teljesen újat íratnék.

2019. márc. 28. 21:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!