Mi történt azzal az esettel, hogy a nemzetközi kereskedelmi cégek nem ugyanazt a minőségű élelmiszert árulják az EU keleti és nyugati részén? Történt valami előrelépés az ügyben?
Valóban nem ugyanaz a minőség.
Németországban dolgozó családtaggal mindig "rendelek" dolgokat kintről, mert ott vagy ugyanannyiba kerül vagy minimálisan drágább és sokkal jobb minőség.
Arról cikkeztek,hogy az EU valamelyik szervezete is foglalkozik az üggyel.Viszont jó ideje nem hallottam felőle semmit.
Csak nem elsorvadt az ügy?
A kereskedelmi cégek bírálata jogos.
Én nagyon várom,hogy legyen az ügyből valami és végre ide se a silányabb termékeket hozzák, hanem ugyanazt, mint amit Németországban árulnak.
Vannak Magyarországon olyan termékek, melyekre az adatok utólag lettek matricázva, ha azt levesszük, látható,hogy a termék német piacra van tervezve és ezek a termékek általában jók is.Nincs kispórolva belőlük minden.
"A cég profitot akar. Profit két módon keletkezik: kevesebbet fizetnek a munkaerőnek, silányabb terméket állítanak elő."
Azért ennél bonyolultabb a helyzet, szerintem nem kellene ennyire leegyszerűsíteni.
Nem azért megy tönkre 5 éven belül. Annyira ócska anyagot nem könnyű előállítani (drága).
Azért megy tönkre, mert ilyennek tervezték. Túltermelés van. Tönkremenne a cég, ha nem vennél újat 5 évenként. Ezért nem lehet alkatrészt sem kapni sok termékhez. Van persze, csak nem a te számodra.
Amúgy ennyire egyszerű. A nagy dolgok mindig egyszerűek. Csak a kivitelezése bonyolult, az is főleg azért, hogy elhiggyed.
# 12
Tisztába vagyok a nyugati gazdaság működősèvel, de attól a kettő nem zárja ki egymást.
Azért a nyereség képzés még mindig bonyolultabb, mint a te két pólusú elképzelésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!