Hogy tippelnétek meg most az EP választás eredményét?
Szerintem valami ilyesmi lesz:
13 Fidesz-mandátum
3 Jobbik-mandátum
3 MSZP-mandátum
2 DK-mandátum
LMP, Momentum nem jut be szerintem.
Szerintem a külhoniak szavazása kapcsán tapasztalható EU-s csend, vihar-előtti csend!
Várjuk ki a végét!
A külhoniaknak elég hülyének kell lenniük, hogy magyar listára szavazzanak. Nincs kettős szavazás, tehát vagy ide vagy annak az országnak a listájára szavaznak, ahol életvitelszerűen élnek.
Józan ésszel belegondolva, miben tud téged egy magyarországi párt az EU-ban (!) képviselni, ha mondjuk Spanyolországban élsz?
9 jobbik
6 mszp
3 dk
3-at talán megkap a felfüggesztett Fidesz is :D:D:D
#1, #2-nek:
Nekem az a meglátásom, hogy Orbán már ezerrel keresi a kettős szavazás megoldását.
Fent akarja tartani a lehetőségét, különben ráb'szhat! Csak csalással van esélye, ezt ő is pontosan tudja.
Továbbá, nyilvánvalóan az erdélyi magyarok szavazata lesz érdekes, hogy a fideszre vagy az RMDSZ-re szavaznak.
Miért "szipkázná" el az RMDSZ-re voksolókat a fidesz?
Az RMDSZ jelenleg az 5%os küszöbön táncol az EP választásokon. A fidesznek az a kb. 200000 szavazó esetleg 1 mandátumot, az RMDSZ-nek meg 2-t jelentene.
[link] Bal felső kocka mutatja mi volt 2014-ben. Jobb felső mutatja mi lett volna ha a Fidesz kap + 200 ezer szavazatot (+1 Fidesz mandátum, -1 LMP mert nem érték volna el a küszöböt). Jobb alsó mutatja mi lenne ha mindenki a 2018-as országgyűlési választások eredményeit éri el.
Bal alsó pedig a mostani előrejelzések után milyen eredményre lehetne számítani.
12 Fidesz, 3 Jobbik, 3 MSZP-P, 1 DK, 1 LMP, 1 Momentum.
Ha feltételezzük, hogy az LMP és Momentum nem fog bejutni akkor +1 DK és +1 Fidesz mandátum lesz, pont ahogy a kérdező tippeli.
Igazából itt az LMP, Momentum, Jobbik, DK izgulhat jobban, hogy hogy jönnek ki az eredmények, mert náluk +1 hely számít de a Fidesznél, hogy 12 vagy 13 az kb. egykutya.
Ezek után aki a fideszre voksol az a kukába dobja a szavazatát.
Jobbik,mszp fogja vinni meg talán 1et kap a dk is.
Jobbik 2
MSZP 1-2
DK 1
Többi Fidesz.
Szerintem is pont ahogy a 8-as írja.
Fidesz 16, aztán 2,2,1, de megindoklom, az EP választásnak nincs valójában hazai vonatkozása és a baloldali pártok támogatói között is van sok ember, aki erősen migráció ellenes, ezért ebben az esetben nem a saját pártjára voksol, tudok ilyenről.
Eddig még nem szavaztam EP választáson, de most fogok, a Fideszre és lehet, hogy mások, akik eddig nem aktivizálták magukat, szintén így tesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!