Mit érzel mikor olyanokat olvasol, hogy például "A történelem végét olyan országok jelentik, mint Magyarország"?
„A történelem vége” több olyan államot hozhat, mint az „illiberális demokráciának minősített, nagymértékben korrupt Magyarország” – mondta Francis Fukuyama egy bécsi konferencián, március 7-én. [link]
Nem megdöbbentő, hogy 8 év leforgása alatt egy úgymond "normális" országból olyan ország lett a hazánk amiről a világ mostanra így vélekedik. Engem szó szerint valahogy sokkol mikor egy ilyet olvasok Magyarországról. Más is így van vele? Ezt egyszerűen nem lehet megszokni.
Betyár nehéz lesz ezt a rossz megítélést helyrehozni aminek a fő okozója orbán.
Sokkal könnyebb volt Magyarország jóhírét lerombolni mint a leromboltat majd helyrehozni, és mindezt orbánnak "köszönhetjük".
Butaságnak tartom ezt a kijelentést. Mégis mit jelent, hogy a történelem vége? A történelem az emberiség története, tehát amíg ember létezik, addig történelem is létezik. Amúgy is, Magyarország nem egy kirívóan fura ország, mivel simán beleillünk abba a modellbe, ami Oroszországban és Belarussziában is végbement már jóval előbb. Tudom, nem valami példakép országok, csak arra célzok velük, hogy nem mi vagyunk az elsők ilyen téren, ahol a rendszerváltás után megbukott a demokrácia és újra valami diktatórikus rendszer vette át a helyét. Sőt, ha tágabb értelemben nézzük, akkor a németek viszik a prímet a nácikkal a 30-as évek elejéről.
Magyarország csak egy homokszem az egész emberiségből, felesleges minket úgy beállítani, hogy mi vagyunk a vége az egész történelemnek. Orbán rendszere jóval ingatagabb attól, hogy ilyen kijelentést tegyünk. Na nem az ellenzék miatt, hanem sokkal inkább azért, mert szembemegy a valósággal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!