Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A korábban vicces és szarkaszt...

A korábban vicces és szarkasztikus Illiberal Memes facebook oldal miért vált ilyen nevetséges elitista antimagyar sznob oldallá?

Figyelt kérdés

Régebben jókat röhögtem a mémeken meg a vicces képeken, de az utóbbi időben azt vettem észre, hogy átment egyfajta magyarellenes fellengzős irányba. A melósokat degradálják a diplomás/"értelmiségi" arcok, a külföldön élő kommentelők onnan osztják az észt és verik a mellüket, hogy milyen f*s a magyarok nyelvtudása, bezzeg a hanyatló nyugaton mi milyenek okosak és szuperek vagyunk. Ott nyomják a sztereotip magyarellenes baromságokat (amelyek nagy része szimplán csak gyűlölködés) ahol csak tudják. Nem emlékszem arra, hogy régebben ennyi sznob elitista fa**fej kommentelgetett volna és ennyi degradáló, magyarokat lenéző poszt lett volna. Szimplán csak Orbánból, a Fideszből meg a nyugdíjasokból csináltak hülyét, de manapság ilyeneket lehet olvasni az oldalon:

"Alig várom, hogy hazalátogassak és a kint megszerzett angolommal kicsit bosszanthassak egyeseket"

"Velem ez megtörtént. Alcsútdobozon van egy pizzéria. A lányunkat tanítjuk angolul, míg vártuk a pincért angolul beszélgettünk. 4 dolgot fontos megemlíteni: 1. A pizza nagyon finom 2. A helyet a Mészáros Gasztro üzemelteti 3. Igen, a felcsúti Mészáros 4. Igen, a pincérnő arckifejezése az angol szavak hallatán úgy eltorzult, hogy helyben leforgathattam volna az Ördögűzőt"

Az ilyen emberektől hányingerem van pedig én is utálom a Fideszt és a rendszert, de nevetséges, hogy az esetek 95%-ban ez a rendszerellenes attitűd mindig átcsap egyfajta sznob elitista magyargyalázó viselkedésbe.

2019. márc. 15. 15:05
 1/9 anonim ***** válasza:
50%

Ezt nyomatják az ellenzéki pártok is, van kitől tanulni.

Nem is magyaroknak hívják már az embereket, hanem "európai magyaroknak"..

2019. márc. 15. 15:09
 2/9 A kérdező kommentje:

"Ezt nyomatják az ellenzéki pártok is, van kitől tanulni."

Szerintem ebben rohadtul tévedsz. Még a legliberálisabb értelmiségi fiatalokból álló Momentum sem enged meg minimálisan sem olyan hangnemet, amiben a kevésbé tanult magyarokat degradálná, hanem inkább az oktatás és a szociális védőháló fontosságára hívja fel a figyelmet. De ezek a netes, nagyokos véglények ott rúgnak bele a nemdiplomás, kevésbé tanult emberekbe (és ezalatt nem a zombi nyugdíjasokat értem, hanem az átlag szorgos melós embereket), ahol csak tudnak. A legjobb az amikor az Angliában élő nyomoroncok osztják az észt (akiknek nagy szerencsével bejött a szállodai/raktáros élet, mert volt ismerőse aki segítsen a kinti életben, amíg stabilan elhelyezkedett és megtanulta a nyelvet), hogy a h***e magyar mennyire nem tud angolul meg milyen idióta, hogy még abban a balkáni országban él még mindig. Az ilyenek mégis, hogy képzelik a kormányváltást mikor az ilyen elitista, sznob retorikával kontraproduktív helyzetet teremtenek és ezzel a többségi szavazóbázist alkotó kevésbé tanult kisemberek társadalmi csoportjában annak ellenére is ellenérzést váltanak ki, hogy tudják, hogy a populista Fidesz sem képviseli őket megfelelően, de legalább nem szítanak ellentéteket a különböző iskolázottságú társadalmi rétegek között.

2019. márc. 15. 15:38
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Nyugi, csak kompenzálnak. Ahogyan más facebookos valóság sem azt láttatja, amilyenek az illetők, itt is csak a szájuk jár, mert senki nem látja mi is van a szöveg mögött.

Az értelmes ember sem kint sem itthon nem veri magát a tudásával - mert tudja, hogy tud és mit nem tud még ezen kívül rengeteget. Hogy nem az angol nyelvtudás teszi az embert, hiszen ettől még nem lesz sem szakember, sem jó munkaerő.

Az idézetedről meg annyit - a pincérnő arcát a saját agya szerint értékelte. Miközben nagy valószínűséggel az illető csak pontosan látta milyen surmókkal lesz dolga, vagy sajnálta a gyereket.

2019. márc. 15. 15:52
 4/9 anonim ***** válasza:
5%

Kiemeltél két kommentet, és már az egész oldalból eleged van? Az illiberal memes kb annyira komoly (és senkit és semmit nem tisztelő) mint 9gag. Ne legyél már hópihe.

Ha hányingert akarsz, akkor olvasgass 888 hozzászólásokat.

2019. márc. 15. 16:00
 5/9 A kérdező kommentje:

"Az illiberal memes kb annyira komoly (és senkit és semmit nem tisztelő) mint 9gag."

Ehhez képest manapság igazi hungarikum és tömegesen megfigyelhető, hogy aki C1 szinten beszéli az angolt esetleg diplomája van és/vagy külföldön él egy ideje az ott alázza kintről és degradálja a kevésbé jó nyelvérzékkel megáldott, nemdiplomás szakmunkásokat ahogy csak a lelkiismerete nem bánja. Pedig azt felejti el, hogy a Londonban is az a koszos szakmunkás építi meg neki a kerítést vagy szereli meg a villanyhálózatot, mint az a társa, aki Budapesten dolgozik egy cégnél 300-400-500 ezerért, akinek ugyanúgy lenne lehetősége kimenni külföldre a borzasztó szakmunkás munkaerőhiány miatt és ugyanúgy oszthatná az észt onnan. Ehelyett inkább elviseli, hogy az ilyen elitista véglények milyen véleménnyel vannak róluk itthon.

2019. márc. 15. 16:08
 6/9 anonim ***** válasza:
33%

Én követem a csoportjukat és az oldalukat is, nem vettem észre ilyesmit.

Ez az angollal kapcsolatos dolog onnan jön szerintem, hogy rengeteg kormánypàrti szerint mindenkinek magyarul kéne tanulnia, ők nem hajlandóak angolul tanulni. Aki idejon nyaralni tanuljon meg magyarul és egyéb faszsagok. Meg nem segít a Bede Zsòti féle magabiztos kretenek viselkedése sem. 😀

Aki a 21.szàzadban európa közepén fiatalkent nem beszél angolul és büszke is rá, az megérdemli a kicikizést. Az idősebb, szüleink, nagyszüleink generációja másabb, nekik nem volt olyan egyszerű dolguk, mint a mai fiataloknak.

2019. márc. 15. 17:18
 7/9 A kérdező kommentje:

"Aki a 21.szàzadban európa közepén fiatalkent nem beszél angolul és büszke is rá, az megérdemli a kicikizést."

Ez nem ilyen fekete-fehér. Kérdés, hogy mit értesz angol beszéd alatt illetve a dolog is sokkal komplikáltabb.

Nekem most lesz diplomám, de a B2-met is nagy áldozatok árán tudtam megszerezni és normálisan most se tudnék kommunikálni egy külföldivel. Ezen kívül több tízezer fiatal nem kapja meg időben a diplomáját nyelvvizsga hiányában. Azt hiszem pont Mo.-on a magyar oktatási rendszer ismeretében nem kellene degradálni a gyengébb nyelvtudással rendelkezőket és csendben, kussban a háttérben kellene megoldani a problémát, ami ezt előidézi.

2019. márc. 15. 17:44
 8/9 anonim ***** válasza:
60%
Csak odafújhatta a szél a szemetet, semmi extra nem történhetett.
2019. márc. 15. 20:19
 9/9 anonim ***** válasza:
Eladta magát a kormánymédiának.
2019. márc. 20. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!