Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Márc 15 ünneplése a középiskol...

Márc 15 ünneplése a középiskolákban nem lenne kötelező /elvárható? Nem nagymagyarkodni akarok csak kérdezem

Figyelt kérdés

Nem akarok itt nagymagyarkodni de azért megkérdezem hogy van az hogy egy középiskolában a márc 15 kapcsán semmiféle ünnepség megemlékezés stb semmi sincs?

Nincs kinn a zászló az épületen. Sem az egyes osztályokban sem központi iskolai szinten nincs megemlékezés. Egy szó se hangzik el az ünnep kapcsán. A márc 14 az ünnep előtti nap sima tanítás mint mindig aztán vége és irány haza és kész.

És mindez azért duplán triplán szégyen mert az iskola igazgatója történelem szakos az igazgatóhelyettes is tört szakos. És ennyire futja tőlük egy nemzeti ünnep kapcsán?

2019. márc. 15. 09:39
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
54%
És akkor mi van ha én nem akarom ünnepelni? Jöjjenek ki igazoltatni?
2019. márc. 15. 09:59
 12/33 anonim ***** válasza:
100%

Melyik iskoláról beszélsz?

Sok iskola sokféle képpen ünnepli meg az ünnepeinket. Van ahol egyszerű plakátozás van, előtte foglalkoztak vele és 14-én már nem. Van ahol az iskola a diákjait kéri, hogy vegyenek részt közösen a 15-i városi megemlékezésen. Ezt viszont természetesen nem lehet kötelezővé tenni, így biztosan sokan oda sem bagóznak.

Kicsit többet kellene tudni az intézményről magáról is - önálló iskola-e, magyar közoktatáshoz tartozó állami iskola-e vagy egy alapítványi iskola, amelynek mások a szabályai, netán egy nemzetiségi iskola vagy éppen külföldiek gyerekeink iskolája. Pontosan mi volt az iskola vezetésének a döntése, milyen rendezvény vagy megemlékezés volt - esetleg az osztályokon belül kellett volna mindezt megcsinálni és az adott osztályfőnök tojt csak rá stb. stb.

Így a kérdésed csak egy állítás, amire nem lehet megfelelően válaszolni.

2019. márc. 15. 10:00
 13/33 A kérdező kommentje:

"És akkor mi van ha én nem akarom ünnepelni? "

Intézményvezetőként ez nem egyéni döntés kérdése. Nem dönthetsz úgy hogy nem akarsz. Nincs hozzá jogod.

Nem érdekes te személy szerint mit akarsz mert te az intézményt és annak több száz diákját tanárát képviseled.

2019. márc. 15. 10:02
 14/33 A kérdező kommentje:

" Pontosan mi volt az iskola vezetésének a döntése, milyen rendezvény vagy megemlékezés volt "

Tülpörgöd. Mi volt a döntésük?: Semmi.

Milyen megemlékezés volt? Semmilyen..

Ezen van mit ragozni elemezni? nem votl semmi és kész.

2019. márc. 15. 10:03
 15/33 anonim ***** válasza:
55%
Akkor linkeld be a törvényrészletet ami kimondja hogy kötelező megemlékezni március 15-ről.
2019. márc. 15. 10:05
 16/33 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk tegnap volt. Tess épp most ment el a térre koszorúzni. Nálunk 1956 a fontosabb mert volt diák aki szabadságharcolt akkor.

Somogy megye.

2019. márc. 15. 10:10
 17/33 anonim ***** válasza:
66%

Na! Kezdjük talán ott, hogy milyen jogon is akarsz te bárkit, bármire is kötelezni?

Mert te azt mondtad?!

Amennyire érdekel téged mások ellen-véleménye, annyira érdekli őket a tiéd!

2019. márc. 15. 10:28
 18/33 anonim ***** válasza:
46%
Minden évben bevállaltam inkább a haverokkal az osztályfőnöki intőt, csak inkább hadd üljünk a büfénél és beszélgessünk, míg mások végigülik a dögunalmas ünnepséget
2019. márc. 15. 10:38
 19/33 anonim ***** válasza:
30%

Bárcsak ne lenne sehol!

Mindig is egyrészt nagyon unszimpatikus volt, hogy ezeket a történelmi, de erősen politikai dolgokat is már 6 évesen bele nevelik a gyerekbe.

Utána 8 éven keresztül mindig ugyanaz a program, általánosban...

Nálunk 3.-ban valami hülyegyerek poénkodott a dolgokon, mert csak egy kisgyerek volt, aki nem érzi át és a tanárok és az igazgató nyilvánosan megalázták.

Egy csomó gyerek és szülő előtt, pedig nem előttük hülyült.

Egyetemen meg már simán lehet akár a tanárnak random szidni Kossuthot, informatikán (Orosz László :D).

Szóval nem tudom, hogy tényleg mennyire kötelező, de bár ne lenne az, főleg kisebbeknek... Közvetetten negatív dolgokat eredményezhet.

Például most is amit a Fideszes polgármester akart... Nem tudom, hogy olvastátok e, de keressetek rá.

14.-én kötelezni akarta a 2.-os gyerekeket, hogy az Ő beszédjén legyenek jelen.

2019. márc. 15. 10:43
 20/33 anonim ***** válasza:
44%
Milyen jó is az az Orosz Lászlós videó...
2019. márc. 15. 10:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!