Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem furcsa hogy a kommunizmust...

Nem furcsa hogy a kommunizmust az intelligens, szorgalmas sikeres emberek nem sirjak vissza, csak azok akik ezektol az emberektol akarnak elvenni a penzt?

Figyelt kérdés

2019. márc. 14. 12:36
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Masodik en nem vitatom hogy intelligens vagy es jol keresel. De ha ez igy van, akkor mi hianyzik neked a kommunizmusbol? Rakosiek pl az ertelmiseget eleg tudatosan uldoztek tobb tizezer ember ment munkataborba... a mostani fizetesed pedig lehetetlen lenne akkoriban elvennek toled es odaadnak annak aki nem tanult es dolgozni sem biztos hogy dolgozik. Rengeteg a volt a Kadar rendszerben is a bujtatott munaknelkuliseg. Azert hogy megmutathassuk a nyugatnak hogy itt feljes foglalkoztatottsag az osszes munkakoru embert joteleztek arra hogy munkahelye legyen...arra viszont mar nem hogy ott dolgozzon is. Innen az jelenseg, hogy 1 munkas dolgozik 9 nezi. Vagy a cenuzra hianyzik? Ha most sirankozas van, hogy metharmaddal nyer a fidesz akkor.mit szolnal ahhoz hogy a kommunistak 90 szazalekokkal nyertek, ha egyeltalan engedtek indulni mast?
2019. márc. 14. 13:29
 12/26 anonim ***** válasza:
33%

Kérdező csak, hogy tudjad, a fizetésemből egy jó nagy részt utalok szegényeket támogató alapítványoknak. Mert nekik kajára kell a pénz, én meg maximum egy új kocsit tudnék venni belőle. Melyik a fontosabb?

Igen az szeretném, ha mindenki dolgozhatna, senki se félne a rohadt számláktól, mert tudja, hogy az állam vigyáz rá. Hogy nem hülye befektetők döntik el egy egész országrész sorsát, hanem az állam.

Soroljam még? Egy normális világ hiányzik nem ez a tolvajok és rablók gyülekezete ami a kapitalizmus. Én pont, hogy azért adakozok, mert tudom, hogy ez extraprofit, hogy én mások pénzét tenném zsebre. Van annyi eszem, hogy tudja a szegény nem önként szegény.

2019. márc. 14. 14:07
 13/26 anonim ***** válasza:
60%

'Igen az szeretném, ha mindenki dolgozhatna, senki se félne a rohadt számláktól, mert tudja, hogy az állam vigyáz rá.'

Akkor jó, ha tudod, olyan állam nincs és nem létezett, amely minden állampolgárnak képes foglalkoztatást biztosítani. Az államnak pedig az a dolga, esélyt, kereteket adjon az érvényesüléshez, nem pedig dajkálja az embert élete végéig, mint egy kisgyereket.

A kapitalizmus sem feltétlenül rablóknak ad szabad teret, nálunk viszont ez jött ki.

2019. márc. 14. 14:24
 14/26 anonim ***** válasza:
53%
#11: A cenuzra-t hiányolom, kis öncenuzra nem ártana. A metharmad meg a szavazók metharmadát minősíti.
2019. márc. 14. 14:26
 15/26 anonim ***** válasza:
45%
Nincs ebben semmi furcsa. Ezekre volt kihegyezve az egész. Aki meg visszasírja az tekintsen rá Venezuelára, ott élő példa van az istenített eszméjének sikerére!
2019. márc. 14. 15:05
 16/26 A kérdező kommentje:
A szegeny nem onkent szegeny. Jajj micsoda martirkodas nagyon is sokan azert szegenyek mert lustak
2019. márc. 14. 15:51
 17/26 anonim ***** válasza:
48%

61%

Mindenkinek volt munkahelye, amit az tett lehetővé, hogy hotelből működött az ország, amiről minden intelligens ember tudja, hogy fenntarthatatlan. Szerinted jobb az, hogy két generáció felnő hamis jólétben, emiatt az utána következőkre totális csőd vár, mint a kapitalizmus?

A kérdésre válaszolva: teljesen normális, a kommunizmus csak a műveletlen, tanulatlan és gondolkodásra képtelen emberek szerint jó, és csak ezek illetve a lusta prolik sírják vissza.

2019. márc. 14. 17:10
 18/26 anonim ***** válasza:
56%
Általában az ingyenélő herék,és a lusták,sírják vissza ezekét az időket.
2019. márc. 14. 17:29
 19/26 anonim ***** válasza:
66%
Nem 10.000 ember érdekei fontosak csak hanem 10.000.000 emberé szóval érted.
2019. márc. 14. 18:19
 20/26 anonim ***** válasza:

Ez a kérdés azt feltételezi, hogy kommunizmus valaha létezett olyan formában, ahogy azt elképzelték, holott ez nem igaz. Nekem az a szolidaritás hiányzik, amelyet ennek az eszmének a kitalálói feltételeztek az emberekről.

A kapitalista "erősebb kutya baszik" elvből rengeteg rossz dolog következik szerintem, ezek közé tartozik az, hogy a profit lépett Isten helyére a világban. Közhellyé vált, hogy a korrupció és a húsos fazék kéz a kézben jár, és senki nem lepődik meg, hogy a társadalmakban megannyi kisebb-nagyobb szervezett bűnözői csoport létezik, amiknek a nagy részét soha nem kapcsolják le. Hiszen ha az erősebb kutya baszik, akkor minden játszik. Környezetszennyezés, lobbizás, vesztegetés, betoncipő, stb. Összefoglalva a szabad verseny és a közmorál fordítottan arányosan léteznek szerintem, ezért szeretnék egy olyan világot, ahol le tudnak lassulni az emberek anélkül, hogy lemaradnának.

2019. márc. 14. 19:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!