Nem furcsa hogy a kommunizmust az intelligens, szorgalmas sikeres emberek nem sirjak vissza, csak azok akik ezektol az emberektol akarnak elvenni a penzt?
Kérdező csak, hogy tudjad, a fizetésemből egy jó nagy részt utalok szegényeket támogató alapítványoknak. Mert nekik kajára kell a pénz, én meg maximum egy új kocsit tudnék venni belőle. Melyik a fontosabb?
Igen az szeretném, ha mindenki dolgozhatna, senki se félne a rohadt számláktól, mert tudja, hogy az állam vigyáz rá. Hogy nem hülye befektetők döntik el egy egész országrész sorsát, hanem az állam.
Soroljam még? Egy normális világ hiányzik nem ez a tolvajok és rablók gyülekezete ami a kapitalizmus. Én pont, hogy azért adakozok, mert tudom, hogy ez extraprofit, hogy én mások pénzét tenném zsebre. Van annyi eszem, hogy tudja a szegény nem önként szegény.
'Igen az szeretném, ha mindenki dolgozhatna, senki se félne a rohadt számláktól, mert tudja, hogy az állam vigyáz rá.'
Akkor jó, ha tudod, olyan állam nincs és nem létezett, amely minden állampolgárnak képes foglalkoztatást biztosítani. Az államnak pedig az a dolga, esélyt, kereteket adjon az érvényesüléshez, nem pedig dajkálja az embert élete végéig, mint egy kisgyereket.
A kapitalizmus sem feltétlenül rablóknak ad szabad teret, nálunk viszont ez jött ki.
61%
Mindenkinek volt munkahelye, amit az tett lehetővé, hogy hotelből működött az ország, amiről minden intelligens ember tudja, hogy fenntarthatatlan. Szerinted jobb az, hogy két generáció felnő hamis jólétben, emiatt az utána következőkre totális csőd vár, mint a kapitalizmus?
A kérdésre válaszolva: teljesen normális, a kommunizmus csak a műveletlen, tanulatlan és gondolkodásra képtelen emberek szerint jó, és csak ezek illetve a lusta prolik sírják vissza.
Ez a kérdés azt feltételezi, hogy kommunizmus valaha létezett olyan formában, ahogy azt elképzelték, holott ez nem igaz. Nekem az a szolidaritás hiányzik, amelyet ennek az eszmének a kitalálói feltételeztek az emberekről.
A kapitalista "erősebb kutya baszik" elvből rengeteg rossz dolog következik szerintem, ezek közé tartozik az, hogy a profit lépett Isten helyére a világban. Közhellyé vált, hogy a korrupció és a húsos fazék kéz a kézben jár, és senki nem lepődik meg, hogy a társadalmakban megannyi kisebb-nagyobb szervezett bűnözői csoport létezik, amiknek a nagy részét soha nem kapcsolják le. Hiszen ha az erősebb kutya baszik, akkor minden játszik. Környezetszennyezés, lobbizás, vesztegetés, betoncipő, stb. Összefoglalva a szabad verseny és a közmorál fordítottan arányosan léteznek szerintem, ezért szeretnék egy olyan világot, ahol le tudnak lassulni az emberek anélkül, hogy lemaradnának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!