Aki külföldön dolgozik távol a családjától milyen bérért jönne haza?
"Nem értem.. miért kell menekülni? Miért kell ezt is a kormány nyakába varrni, hogy alacsonyak a fizetések?"
>Bizonyos értelemben a kormány is felelős azért, hogy alacsonyak a bérek. Én itt Borsodban most a télen postás voltam 120 000 Ft-ért. Nagyon kemény munka volt, a nagy hidegben kb. 30 kg-os talicskát felhúzni a dombon -5 fokban, ráadásul veszélyes is. Ez a munka minimum netto 200 000 Ft-ot érne.
Külföldön azonban nyelvismerettel már ennél lényegesen könnyebb munkákat lehet találni, kb. netto 1000 euróért.
Természetesen a jövőben megyek vissza külföldre, engem nem fognak hülyének nézni.
"Ráadásul nem egy ismerősöm jött vissza nyugatról, hogy nem is olyan jó ott dolgozni.. persze egyikük sem mosogató volt.. informatikai iparágban dolgoztak, Svájcban, Angliában, Németországban.."
Svájcban informatikusként valószínűleg milliós fizetése volt, hiszen a minimálbér ott kb. netto 2500 svájci frank.
Talán azért jött vissza, mert ugyanazt itt is megkapja. Én is tudok egy fazonról, akinek itthon milliós fizetése van, ezért nem kell külföldre mennie. Egyébként szinte biztos lehetsz benne, hogy egyébként nem jött volna vissza (vagy a másik dolog, hogy szarul dolgozott és kirúgták).
15 eve elunk itt, es nem, hogy honvagyunk nincs, de meg nyaralni se Magyarorszagon nyaralunk. Inkabb megyunk Japanba, Porto Ricoba, vagy Ausztraliaba, vagy valamelyik szigetre nyaralni, mint, hogy nezzuk a .....leirtak elottem.
Hja, es mindenki, aki fontos szamunkra, az elhagyta Mo.-t. Nincs az a penz, hogy visszamennenk.
Kerdezo, miert nem viszed magaddal a csaladot is? Es latnad minden nap a gyerekeidet egy magasabb szinvonalon felnoni, nem csak havonta egyszer, egy rossz oktatasi rendszerben kuzdeni a zero tudasert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!