Mit szóltok Orbán 72 éves nyugdíjkorhatárjához?
Én tényleg remélem, hogy nem fogja még 17 évig a vérünket szívni, de mivel ilyeneket jelent ki, tuti, hogy még pár év és 72 évre emeli a korhatárt. Nagyon remélem, hogy a szüleim még előtte el tudnak jönni nyugdíjba.
Részemről emelje meg 72 évre a korhatárt, de akkor:
1. Ne merjen tőlem levonni egy fillérnyi nyugdíjjárulékot sem, adja szépen ide, majd én befeketetem!
2. Adja ide azt az összeget, amit eddig nyugdíjjárulékra befizettem
3. Cserébe vállalom, hogy fizetem a szüleim nyugdíját
4. És szintén vállalom, hogy nem kérek az államtól nyugdíjat.
Miért fizessem én a Mari néni nyugdíját Mucsajröcsögén, hiszen én már nem fogok nyugdíjat kapni, vagy azért mert hamarabb elpatkolok, vagy azért, mert nem lesz, aki kitermelje a nyugdíjamat.
Ha leírnám hogy mit gondolok kicenzúráznának.
Ezzel az ötlettel nem aratna osztatlan sikert az embereknél.
Ez egy teljesen ésszerű gazdasági lépés. Szerintem a 72 évre emelés csak a kezdet lesz.
Az emberek egyre tovább élnek. Nincs elég fiatal akik a növekvő nyugdíjas tömeget el tudnák tartani. Ezt kell tenni és meg is fogják lépni, mert nincs választásuk.
A felosztó kirovó rendszer nem tartható fent ezzel a népsség szerkezeti átalakulással.
Aki meg azzal jön, hogy ő ledolgozta és ez az ő pénze, az téved. Amit ő ledolgozott az a pénz már sehol nincs. A mostani dolgozók nyugdíjjárulékából van kifizetve a nyugdíjuk. Akinek van esze az átlátja a közelgő lépéskényszert.
#23: "Az emberek egyre tovább élnek. Nincs elég fiatal akik a növekvő nyugdíjas tömeget el tudnák tartani. Ezt kell tenni és meg is fogják lépni, mert nincs választásuk.
A felosztó kirovó rendszer nem tartható fent ezzel a népsség szerkezeti átalakulással."
Ez így igaz. De a magánnyugdíj rendszert, ami idővel felválthatta volna a felosztó-kiróvó rendszert, azt ugye beszántották. Emiatt a mai 40 alatti generációnak már nem lesz nyugdíja, mert mi ugyan fizetjük a járulékot, de a mi nyugdíjunkat már nem lesz, aki kitermelje. Míg ha a magánnyugdíjban gyűjtögetnénk, akkor lenne.
#24: Most még nem mondott ilyet, csak arra utalt, hogy ő 72 éves koráig akar dolgozni és mástól is ezt várja el. Ez pontosan ugyanolyan, mint eleinte nem mondták ki, csak utalás volt az LTP megszüntetésére, aztán hopp... két nap alatt kivégezték.
Ami hír felröppen Orbánnal kapcsolatban, abból előbb-utóbb törvény lesz.
Nem, nem lesz. TE találtad ki az egészet, abba kellene már hagynod a hazudozást róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!