Tetszene ez a jövő vagy nem? Miért?
2060-at írunk.
Az emberiség eddigi kapzsi és korrupt "demokratikus" kormányai mind összeomlottak 2030-ra.
2030 és 2040 között polgárháborúk dúltak, de most, a Császárnak sikerült Magyarországon megszilárdítania a hatalmat.
A Magyar Birodalom számára hatalmas fellendülés várható a hatékony új császári diktatúrában. Az emberek nevetve gondolnak vissza a szánalmas 100 évvel ezelőtti állapotokra, amikor Kádár János volt a vezér, és még jobban kacagnak az 50 évvel ezelőtti EU-s "demokrácián", amikor a mára már összeomlott Euroatlantizmus vonzáskörzetébe tartoztunk.
Mi sem bizonyítja jobban az előző rendszer hibáit annál, hogy Európaszerte visszatértek a Monarchiák és a birodalmi rendszerek.
Nagy-Britanniában, Franciaországban és a Benelux-államokban még mindig hatalmas a káosz, viszont a Magyar Birodalommal párhuzamosan hatalmas a siker a Német Birodalomban és az Itália területén alakult Új-Római Birodalomban.
Kelet-Európában is még polgárháborúk dúlnak, egyes országokban -természetesen sikertelenül- próbáltak meg dekadens vezetők kommunista diktatúrát létrehozni. A volt Románia, Csehország és Szlovákia területe a legválságosabb és a Balkán továbbra is Európa puskaporos hordója.
A királyság azért idejétmúlt és nem hatékony, mert a király nem a vezetésre alkalmas képességei miatt kerül hatalomra, hanem a vérségégi kötelék miatt.
Ennyi erővel Te vagy én is lehetnék király, de valószínűleg egyikünk se tudná jól kormányozni az országot.
"nagyobb pl Eu méretű kezdeményezés én is örülnék neki."
Nos, én inkább úgy fogalmaznék, hogyha összeomlana a mai világrend és mondjuk egy kis polgárháború, zavargás után elkezdene rendeződni minden, akkor valahogy diktatúrák, királyságok, császárságok jönnének létre, egyszerűen azért, mert efelé húzna az emberek szíve a XX. század borzalmai, majd a korai XXI. század "demokráciának" nevezett zavara után.
Szerintem írj egy történelmi fantasy-t. :D
Bánk Mórnak van egy olyan könyve, hogy a jövőben játszódik és már csak a Kárpát-medence lakható igazán, rajta kívül meg az egész környéken vérszláv (hehe) törzsek garázdálkodnak, és be-betörnek a magyarok területeire.
Az egész bolygó kihalásáért egy földönkívüli faj tehető felelőssé, akik a Hor-papoknak hívják magukat.
Van benne egy sárkány is.
A könyv címe talán Nomádkirály-ciklus, de nem vagyok benne biztos. :)
Szerintem egy monarchiában amúgy nem vérségi alapon kellene kijelölni az uralkodót, ha nem muszáj.
Persze ha az uralkodónak egészséges fia van, akkor legyen ő a főjani, de ha beteg, akkor inkább vegye át az uralkodást valaki más a főemberek közül, neadjisten a király unokaöccse, vagy ilyesmi.
Bár akkor meg az lenne, hogy mindenki az örököst akarná megölni, hogy előbbre jusson a ranglétrán.
Sehogy sem jó ez így...
Nahát, már a válaszokat is lehet jelenteni?
Mióta van ez? Csak most veszem észre... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!