A budapesti magyar lakosságot nem zavarja, hogy a külföldiek már kitúrták őket a saját városukból?
Legalábbis a belvárosból és környékéről már egészen biztosan. Itt már több a külföldi mint a magyar. Nemrég költöztem fel 1 évre Budapestre a munkám miatt. Budapestre jártam egyetemre is, de már 6-7 éve végeztem és visszaköltöztem a vidéki városomba. Az V. kerültben vettem ki albérletet (mert idegesített, hogy még az isten háta mögötti kerületekben is alig olcsóbb az albérlet, ahonnan rengeteg idő beutazni a belvárosba) így inkább a belvárosban költöztem. De nagyon meglepődtem, ugyanis egyetemista éveim alatt is egy köpésre laktam a belvárostól, akkor is voltak külföldiek, de akkor még (6-7 éve még) ritkaság számban voltak, ilyen "jé, egy külföldi" szint volt. Most meg, kis túlzással, de "jé, egy magyar" helyzet van itt. Sokkal többen beszélnek külföldi nyelven az utcákon, valamint egyre több olyan élmény ér, hogy boltokban is alapból angolul szólít meg a pénztáros, mert a környéken annyi a külföldi, hogy ugyan én miért ne lennék az? Kezdem azt érezni, hogy egy kisebbségi suttyó vagyok a fővárosunk közepén magyarként... És nem csak a belváros ilyen, direkt ezért mentem kijjebb is azért erre-arra hogy ezt lecsekkoljam, a szomszédos kerületekben sem más a helyzet. Amikor hazamegyek vidékre, csak úgy döbbenten nézem és hallgatom az embereket, hogy "úr isten, ezek magyarok, itt magyar emberek élnek, ez egy magyar város" mert itt már lassan egzotikusnak számítok magyarként.
A kérdésem az lenne, hogy aki eredetileg is budapesti, illetve mindazok akik Budapestet tekintik otthonuknak, azok hogyan élik meg ezt a jelenséget, ami az utóbbi években erősödött fel? Én nem tekintem ezt a várost az otthonomnak és nem is fogom soha, csak 1 évig maradok. De az aki ide köti az életét, annak milyen érzés ez? Nem zavar ez titeket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!