Szerintetek egy ügyes és Orbán vezette kampánnyal meg lehetne szavaztatni a jelenlegi magyar szavazókkal az EU-ból való kilépést, a hunxit-et?
Orbán nem akar kilépni az EU-ból, csak az ellen tiltakoznak, hogy bevándorlókkal árasszanak el minket is.
Ezért is támadnak.
1. Nagyon sértő a falusi emberekre nézve, amit írsz. Nem, nem lehet mindent elhitetni velük.
2. A magyar lakosság a legfrissebb adatok szerint erősen EU-párti. Nagyon nehéz lenne ezen gyökeresen változtatni.
3. Miért próbálkozna ezzel a kormány? A vezetés nem EU-ellenes.
A hatalom legalább annyira fontos neki mint a pénz azért azt ne felejtsük el.
Szóval a kilépést akkor fogja majd erőltetni amikor elzárják a pénzcsapot és a fidesz többségnek is leesik hogy eus pénz nélkül vége a dolgoknak és eljezdenek ellene fordulni.
Nah ekkor fog jönni a kilépéssel mert másképp vége lesz.
lazán meg is fogja tenni és nyerni is választási csalással ahogy a tavalyi választásokon.
Ott a 35%ból sikerült egy 48%ot összefabrikálni.
"Én is vidéki vagyok, tudom mi a helyzet. Nem csak úgy idelöktem ezt a gondolatot úgy, hogy lövésem se lenne róla."
Igen persze, mert a manipulálható szavazó az lakhelyhez van kötve. :D
De, hogy valami érdemleges is legyen, nem zárható ki, hogy megszavaztassa, de nem is 100%-ra vehető.
(Huszonhárom éve költöztünk nagyvárosból kis faluba, ötvenéves koromig csak városban éltem. Lehet, hogy ez fővárostól távoli, elmaradott térségben levő falu is, és a környezők is kivételesek, de nem tapasztalok nagy butaságot, tájékozatlanságot. Hetvenkét évesen is gyors internetet használok, a HD minőség miatti csatornaduplázásokat leszámítva is 106 TV-csatornát nézhetek - nézhetnék, ha akarnám és győzném. És ez is lehetősség más falubeli társaimnak is, tájékozódásra.)
De, a fentieket nem számítva: községekben él 2 446 875 fő. Ha falunak tekintem a nagyközségeket is, azokban él 453 770 fő. Ez összesen 2 900 645 fő.
A múlt évi országgyűlési képviselőválasztások alkalmával nézegettem, a falunkban is, jónéhány másikban is: kis szórással, a lakosság 80%-ra volt választásra jogosult. Akárcsak országosan.
Ezek után a kérdés: ha fennállna az a buta általánosító feltételezés, hogy a falusiak buta, tájékozatlan emberek, ugyanakkor annyira tájékozottak, hogy ismerik Orbán elvárásait, és azt támogatóan szavaznak; a szavazók egyharmada hogyan lehetne többségben egy népszavazáson, ahol ráadásul nincs külön egyéni választólista sem, töredékszavazat elosztás sem? A nagyszerű, kifogástalanul tájékozott, befolyásmentesen, önálló döntése alapján szavazó városi választópolgárok fele kiiktatja, a másik fele pedig nagyarányú győzelemre viszi az eredményt a tájékozatlan, befolyásolható, nagyon egyszerű falusi szavazókkal szemben. Úgyhogy, tisztelt kérdező, nem kell tartanod az egyszerű falusi emberek döntési fölényétől akkor sem, ha tudod, mi a helyzet. Azért, mert eszerint, mégsem tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!