Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem Fideszesek, azt az egyet...

Nem Fideszesek, azt az egyet azért ti is elismeritek, hogy Orbán Viktor most megoldotta a népességfogyást, ugye?

Figyelt kérdés
Legyetek objektívak

#P2H
2019. febr. 28. 10:27
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
54%

Megoldotta?

Ne nevettess.. Mivel oldotta volna meg? A hitelével amivel még nagyobb nyomorba döntik a lakósságot?

Azzal egyetértek, hogy a népességfogyás probléma de normális béreket kellene biztosítani és akkor aki szeretne gyereket az vállal.

Attól hogy van egy hitel egy tucatnyi apró betűs résszel az emberek még nem fognak belerohanni a gyerekvállalásba.

2019. febr. 28. 10:37
 2/33 anonim ***** válasza:
38%

Őszintén: mire is jó, ha nő a népesség száma???

Nem értitek, hogy a népességnövekedés nem egyenlően arányos a gazdaság erősödésével???

Mi van, ha a sok fizetett gyerek 20 év múlva külföldön lesz adófizető? Vagy csetézésből él, esetleg mi tartjuk el, mert a Csillagban lakik...

Akkor nem kidobott pénz, amit most rákölt az állam??? Mert semmi garancia, hogy a most támogatott gyerekek adót fognak majd ide fizetni.

Nem attól lesz jó, ha sok a magyar, hanem attól, ha sok az adófizető. És a kettő nagyon nem ugyanaz.

2019. febr. 28. 10:44
 3/33 anonim ***** válasza:
87%
Vannak ugyan törekvések, de egyelőre nem növekszik a népesség, hanem csak lassabb ütemben fogy. Egyébként szerintem nem közvetlenül a szülést kellene jutalmazni, mert az csak a “megélhetési szülést” lendíti fel, hanem olyan feltételeket teremteni, hogy perspektívát lássanak Magyarországban a fiatalok, és akkor majd gyermeket is akarnak ide vállalni.
2019. febr. 28. 10:45
 4/33 anonim ***** válasza:
74%

Nem vagyok fideszes és ha ezekre a családtámogatási dolgokra gondolsz, akkor az nem hiszem, hogy megoldja a népességfogyást. Engem pl. nem motivál a gyerekvállalásra és a környezetemből is nagyjából senkit.

Közigazgatásban dolgozom: most emelik fel a munkaidőnket (persze erről a média már nem beszél annyit). 8-tól 5-ig dolgozunk. A párommal 1 óra míg beérünk dolgozni és 1 óra haza (alsó hangon). Ha lenne gyerekünk, akkor 7 előtt leadnánk az oviban, majd pedig 6 után valamikor fölvesszük. Ez lenne a családtámogatás? Ez lenne a normális gyereknevelés?

2019. febr. 28. 10:45
 5/33 anonim ***** válasza:
63%
Plusz a tudatos családtervezést kellene erősíteni és támogatni, hogy ne azok, és ne megélhetésből szaporodjanak, akik a társadalom perifériáján vannak már most is.
2019. febr. 28. 10:47
 6/33 anonim ***** válasza:
68%
Természetesen. És 2030-ban megelőzzük Ausztriát.
2019. febr. 28. 10:51
 7/33 anonim ***** válasza:
12%

Nem. Sajnos nem ilyen egyszerű.

Sőt, pont azokon a helyeken, ahol jólét van, csökken a népesség.

Nyugat-Európában, Skandináv országokban jobb az anyagi jólét és mégis ott is csökken a népesség.

Ez nem anyagi kérdés csupán.

2019. febr. 28. 10:52
 8/33 anonim ***** válasza:
86%
Nekem egy gyerekem van. Nem jött meg a kedvem még kettőt csinálni PÉNZÉRT.
2019. febr. 28. 10:54
 9/33 anonim ***** válasza:
77%

Egyáltalán nem.

Annál a szülőnél aki meg pénzért csinál gyereket undorítóbbat el sem tudok képzelni.

2019. febr. 28. 10:59
 10/33 anonim ***** válasza:
100%

Huszonéves nő vagyok, komoly kapcsolatban. Sajnos eszem ágában sincs gyereket szülni. Nem azért, mert nem szeretnék. Hanem mert nem hiszem, hogy 10-20 millió hitelbe kéne belevàgnom. Más alternatívát nem kínál a kormány, csak a hitel.

Az albérletek drágák, nem megbízhatók, nem szeretik a foberlok a gyereket. Saját lakáshoz meg nem tudsz jutni 10-20 millió hitel nélkül. Kösz nem.

Én nem hiszem, hogy megoldotta volna a problémát a kormány. Eleve kár volt beleavatkozni.

Legyenek meg a feltételek, normális fizetések, jó oktatás, normálisan finanszírozott egészségügy. Aztán aki akar gyereket vállal.

Nem lehet ostoba hitelekkel ràkènyszerìteni senkit a szülésre..

Én pl dijaztam volna, ha az ltp után járó állami támogatásokat nem nyírjàk ki ősszel egy nap alatt. Meg lehetne még sorolni. Engem inkább hàtràltattak abban, hogy gyereket vállaljak. Sok fiatal pár ismerősöm van még így.

Aki gyereket vállal, az nem a csok meg az asszony hitel miatt fogja megtenni szerintem.

2019. febr. 28. 11:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!