Miért a Fideszesek a bolondok, ha egyeseknek az is gondot okoz, hogy az illegálisan be érkezett menekülteket megkülönböztesse a legális migránsoktól?
@64: Gondolkozz, ember! Legálisan kéri a menedékjogot. Ha a hatóság ezt elutasítja, attól még nem lesz illegális bevándorló -csak akkor, ha ezután a hatóságok rudta nélkül mégis bejön a határon. Amíg kint marad a tranzitzónában és vár az eredményre, addig legális menedékkérő.
Még akkor is, ha a kormány -súlyosan megszegve az általa is elfogadott nemzetközi szerződéseket- eleve nem hajlandó érdemben kivizsgálni azt, inkább automatikusan elutasítja...
"Dehogynem origo, M1 híreivel! Vagy mi van nem tudod megnézni saját magad?"
Megnéztem, ezeknél például előbb beszélnek élet-halál kérdéséről, bevándorlóországról, terrorista migránsokról, mint illegalitásról. Sőt, utóbbi szó nem is található meg bennük.
Közben néztem más cikkeket is, és igazából az a nagy helyzet, hogy teljesen szinonímaként használják a menekült, migráns és bevándorló szavakat. Néha hozzáteszik az illegális szót, de ebbe a fogalomba belevesznek mindenkit. És ez azért érdekes, hogy ugyanúgy az origon volt már egy fogalommagyarázás a témában:
De ezek csak az újságcikkek. Nézzük a plakátok szövegeit:
"Az ENSZ azt akarja, hogy folyamatosan engedjünk be migránsokat. Magyarország dönt, nem az ENSZ!"
"A párizsi merényletet bevándorlók követték el"
"Ha Magyarországra jössz, tiszteletben kell tartanod a kultúránkat!"
"Csak Líbiából közel egymillió bevándorló akar Európába jönni"
"A bevándorlási válság kezdete óta ugrásszerűen emelkedik a nők elleni zaklatások száma Európában"
"A bevándorlási válság kezdete óta Európában több mint 300-an haltak meg terrortámadásban."
Illetve ott van még az a plakát, amin egy csomó vonuló színesbőrü van és odavan rakva föléjük egy hatalmas "STOP" felirat.
Mindössze 2 plakát volt, ami illegalitásról is szólt.
Illetve ott volt még régebben a STOP Soros nemzeti konzultáció, amiben 7-ből 6 kérdésben migránsokról, bevándorlókról van szó, hozzátéve Soros különböző idézeteit, és csupán egy kérdés tartalmazza az illegális szót. Persze a hozzáfűzött idézet az nem.
Ezek alapján nekem nagyon úgy tűnik, hogy a kormánynak magával a bevándorlással és migrációval van gondja és nem a szűkebb értelembe vett illegálisan bejövő és tartózkodó gazdasági bevándorlókkal.
Én meg éppen azt bizonyítottam be hogy de!
De ha szerinted a terroristák legálisan jönnek be, akkor ott már gondok vannak!:D
Jajj hagyd már ezt a sz"r dumát, semmit sem bizonyítottál. Inkább áldd az eget, hogy anonim az oldal és nem kell az arcodat adni az ilyen sületlenségeidhez.
Én adtam neked 4 origo linket, féltucat "Magyarország kormánya megbízásából" plakátszöveget, egy ugyanilyen nemzeti konzultációs kérdőívet, amit kipostáztak Mo. összes háztartásának és erre te mit tudsz mondani a vitapartnerednek? Hogy biztos azt akarja elhitetni, hogy a terroristák legálisan jöhetnek.
De tudod mi a legviccesebb? Hogy a letelepedési kötvényekkel amúgy tényleg jöhetnek terroristák és egyéb bűnözők Mo. illetve az EU területére :D
Ezzel is úgy felsültél, mint annak a rendje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!