A 2018-as választáson összellenzéki összefogással tudott volna győzni az ellenzék?
jelen helyzetben bőven elég lett volna ha nem jön össze a fidesz 2/3ad.
és igen,össze lehetett volna ezt hozni.
de szerintem tanultak belőle.
kérdés,hogy a fidesz ellenzék ellenes hadjárata után-ami a szavazók 51%a ellen is hadjárat-mennyi marad az ellenzékből.
Tudtak volna és az a baj, hogy szerintem meg nem tanultak belőle...
Legalábbis az MSZP-DK részleg biztosan nem. Náluk mindig előjön a mohóság egy Gréczy Zsolt vagy egy Dr. Tóth Bertalan személyében pl.
Ha egyesével megnézzük a mandàtumokat, akkor egyértelműen kijön, hogyha a Fidesszel szemben mindenhol egy jelölt lett volna, akkor rengeteg helyen az ellenzék nyert volna.
Magyarul ha egy kerületben indult volna mondjuk egy Fideszes jelölt és egy Jobbikos, senki más, akkor nagy esély lett volna, hogy a Jobbik nyer.
Ugyanez a többi pártnal, ha egy jelölt lett volna mindenhol, nem oszlik meg az ellenzék között a szavazat, akkor biztos nem lett volna 2/3.
De nyilván nem lett volna mindenki hajlandó atszavazni.
Ma szerintem már többen hajlandóak lennének inkább behúzni a Jobbikra vagy az Mszp-re, csak takarodjon a fidesz..
Esetleg valami olyasmit kellett volna kitalàlni az ellenzéknek, hogy a választások után igazsagosra atirtak volna a választási törvényeket és utána tartottak volna egyet, ahol nincs osszefogas.
A 2/3-ot mindenképp meg kellett volna akadályozniuk, így akkora hatalma van a fidesznek, hogy gyakorlatilag az ellenzék csak dísz szerepet tölt be. Bármit megszavazhat a fidesz, akkor is ha a komplett ellenzék nem szavazza meg. Ez tragédia szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!