A szegény emberek miért szavaznak a Fideszre?
Nekik semmi hasznuk a Fideszből.
A Fidesz családtámogatási rendszeréből leginkább a gazdagok húznak hasznot,lásd CSOK.
A szegény ebből annyit érez,hogy az a lakást,amit kinézett magának 7-8 millióért mondjuk,az most már 10-11 millió.
Még több hitelt kellene felvennie,még több önerő kell,még hosszabb a futamidő.
Akiknek esélye sincs hitelt kapni,nekik marad az albérlet,amiért még többet elkérnek,mint eddig.
Vannak,akik már albérletre se tudnak "befizetni",mert a 2-3 havi kauciót is több éves spórolás útján teszik félre,nekik marad a mamahotel.
Az egykulcsos adó és a családi adókedvezmény szintén nem nekik kedvez.
az SZJA mentesség,amit itt feldobtak 4 gyerek esetén nem a szegényeknek kedvez.
Helyette van 27%-os áfa és pár új adónem,amit a szegények nem tudnak kikerülni még akkor sem,ha nem luxus dolgokat vesznek.
Ha elromlik egy háztartási eszköz,akkor azért is több hitelt kell felvenni.
Szóval egy szegény embert mi visz rá arra,hogy a Fideszre szavazzon,a mazochizmus?

Szerintem inkább kezdhetnénk azzal a kérdéssel, hogy az állam miért húz le olyan szinten, mint egy skandináv országban szokás?
Én soha nem akarok gyereket,pontosan azért,mert 3 gyerekes családból származom.
Szerintem ez hatalmas hátrány az életben,azokkal szemben,akiknek csak 1 vagy 2 gyerekük van.
Én is azt mondom,hogy aki gyereket akar,az dolgozzon,de az egyedülállókat nézze fejőstehénnek.
Pláne ne olyanok,akik gazdag családból származnak és önerőből is tudnának lakást venni,de nekik drágább kell,amihez a sok szegény dobja össze a pénzt.
Ez igazságos?
Pontosan azokkal csesz ki ez a rendszer,akik ugyan szegények,de nem agyhalottak.
De ez a rendszer teljesen elnyomja őket,mert minden állami támogatást már gyerekszülséhez kötnek.
A lakástakarék állami támogatását is eltörölték.

Szerintem teljesen jó irány, hogy nem a segélybol élőket támogatják hanem minket, dolgozó embereket!
"a családi adókedvezmény szintén nem nekik kedvez."
Két minimálbéres szülő még a 3 gyerekes adókedvezményt is majdnem maximálisan ki tudja használni és így nem adózik semmit. És nekik ez valódi nagy segítség, míg a gazdagnak ez apropenz, mellette pedig havonta több szazezret adózik, befizet a közösbe. Tehát a szegények arányaiban sokkal jobban támogatva vannak.
"Szerintem inkább kezdhetnénk azzal a kérdéssel, hogy az állam miért húz le olyan szinten, mint egy skandináv országban szokás?"
Ez jó kérdés.
Talán ott nem elfogadott a korrupció.
Létezik társadalmi szolidaritás,és a magas adóbevételből egy normális szociális hálót alakítanak ki.
És szerintem ki akar ma Magyarországon 3 gyereket?
Szerintem senki,aki nem tartozik a felső középosztályhoz és a felette lévőkhöz.
Bár én akkor sem vállalnék gyereket,mert nem csak anyagi kérdés a gyerekvállalás.
Minimálbéresként egy gyereket se vállaljon senki,nemhogy hármat.
Az az "aprópénz" havi több százezer.
Az teljesen normális,hogy többet fizet a közösbe.
Minden nyugati országban a tehetősebbek többet fizetnek a közösbe,mivel így lehet fenntartani a társadalmat.
A mértéke a lényeges.
Nálunk adókedvezményt kaptak a gazdagok,amit valahonnan el kellett venni.
Az a baj,hogy mi nem tartozunk a jóléti országokhoz,és ehhez képest a felső tízezer is ugyanúgy akar élni,mint a legfejlettebb országokban ezek a rétegek.
Pontosan ez a baj.
Nem tudják hol a határ.

"Ez jó kérdés. Talán ott nem elfogadott a korrupció. Létezik társadalmi szolidaritás,és a magas adóbevételből egy normális szociális hálót alakítanak ki."
Ez rendben is van, de ezzel egyáltalán nem válaszoltad meg a kérdésemet. Én nem várom el az államtól, hogy támogasson, csak hagyja meg nálam azt a pénzt, ami engem illet.
Pontosan olyan adórendszer kellene,ami a szegényebb rétegeknek is megengedi,hogy 1 max 2 gyereket tudjanak vállalni.
A gazdagok hiába vállalnak 3-4 gyereket,mert azokból pl sosem lesz kétkezi munkás,hanem mind vállalkozó vagy felsőfokú végzettséggel rendelkező lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!