Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi lesz az egészségüggyel,...

Mi lesz az egészségüggyel, ahogy látom egyre kevesebb az ápoló?

Figyelt kérdés
2019. febr. 19. 15:45
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Hát akkor ezt benéztétek,ugyanis én is ápoló vagyok eredeti szakmám szerint,méghozzá diplomás ápoló.Aztán később műtőbe kerültem,most pedig műtéti szakasszisztens vagyok.Pontosan tudom,hogy miről beszélek.Ismerem,és látom(illetve láttam) a kolléganőket.Hát egy tragédia.Az egészségügyben sehol nem láttam ennyi nagyon sötét,rosszindulatú embert.És tökéletesen tisztában vagyok vele,hogy egy intenzíves nővér vagy akár én,mint műtős mit tudunk.És azt is tudom,hogy a kimondottan ápolókat NEM a tudásukért,hanem a munkájukért(hogy egyáltalán megcsinálja valaki)fizetik.Dolgoztam én is osztályon.Hát kb.egyetemen megszerzett tudás 10%-a ha kellett.Az semmi.És akkor nekem még nagyjából fog(ott) is az eszem,soha nem a kettesre mentem,és most is elég sok minden a fejemben van.Amikor a sok bunkó ápolónő(tisztelet a kivételnek)olyan kövér,mint a disznó,úgy önti magába a kávét,mint a teve a vizet,úgy füstöl,mint a kémény,akkor nekem senki nem mondja,hogy nem az EÜ legaljai.A legnagyobb tudás természetesen az orvosok és a gyógyszerészek kezében van,őket nem lehet pótolni.De az ápolási folyamatokat bárki el tudja végezni,minimális átképzés/gyakorlat után.Persze,menne a bénázás,ahogy a rezidensek próbálkoznának,de végeredményben nagy tragédia nem történne.Hamar belejönnének.Fordítva ez nem így lenne.Ha az orvosok "halnak ki",meg a többi specializált tudású szakember(pl.dietetikus,gyógytornász,stb),na akkor van baj.
2019. máj. 27. 18:39
 12/14 anonim ***** válasza:

Keszítik elő a ner nek a terepet. Egyre több maganrendelő magánkórház épül majd ner tulajdonban. Már jelenleg is a magyarok 50%a megy inkább magán orvoshoz a varólisták miatt.

Azt viszont nem lehet nem észrevenni,hogy akinek nincsen pénze az ezzel halálra lesz ítélve ha mondjuk egy komoly betegséget kell kikezeltetnie. Pl egy ct vizsgálat 90-100e. Az eredményét megdumálni a dokival 15e stb.

De lényegében ezen törekvés áll az eü teljes leépítésében.

2019. máj. 27. 18:51
 13/14 anonim ***** válasza:

# 12

hogy én milyen hülye vagyok, hogy erre nem gondoltam

egyébként logikus

Ezért IS kell a gyerekvállalást támogatni, mert a nagyszülők már inkább a magánorvosokra fordítják a megspórolt pénzecskéjüket, mint az unoka támogatására...

2019. máj. 27. 20:23
 14/14 anonim ***** válasza:

"Dolgoztam én is osztályon.Hát kb.egyetemen megszerzett tudás 10%-a ha kellett.Az semmi."

Szerinted az orvosok a tudásuk hány százalékát használják? vagy bármilyen más szakmában dolgozók? Azt hiszed, hogy mondjuk egy orvostól valaki megkérdi majd, hogy mi idegzi a m. pronator terest, ha mondjuk gyerekgyógyász lesz? Ez a tudás csak akkor kell neki, ha neurológus vagy sebész lesz. Ugyanez igaz az ápolókra is, valószínűleg a tudásuk 10%a kell. Pár éve lekapcsoltak egy szerinted pótolhatatlan orvost, aki nem volt orvos, de évekig praktizált mert ismert a 30-40 leggyakoribb tünetegyüttest, és gyógyszereket, volt aki még azután is hozzá akart járni, hogy lebukott, mert hogy őt mindig meggyógyította. Akkor kis betanulással bárki lehet orvos is, akit nem a tudásáért hanem a munkájáért fizetnek. Fun fact: a tudásáért senkit sem alkalmaznak, a munkájáért alkalmazzák, bocs ha neked újat mondok, de te se a tudásod miatt vagy ott, ahol.

2019. máj. 29. 18:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!