Analfabéta embereket miért engednek szavazni?
Őszintén egy olyan ember aki írni-olvasni nem tud normálisan, az mennyire látja át a politikai helyzetet Eleve hogy lehet azt megengedni hogy ilyen emberek döntsenek egy ország sorsáról?
Miért nem kötik minimum egy érettségihez a szavazati jogot?
Én vezettem rehabilitációs munkahelyet, ahol 46 cigány nő dolgozott és egy volt köztük analfabéta.
Értelmesebb és szélesebb látókörű volt, mint az itteni gyakorisok nagy %-a, mivel szeme és füle volt és rengeteg természetes esze.
Az lehet, de biztos vagyok benne, hogy kevesebb.
Nagyon sok embert ismerek akiknek nincs érettségije, de okosabb mint egy diplomás. Ismerek érettségivel rendelkező embereket akik annyira ostobák, hogy csodálkozom, hogy egyáltalán írni-olvasni tud.
Nem az iskolavégzettségtől lesz valaki értelmes ember.
Többdiplomás emberek, politológusok, közgazdászok megeszik a legátlátszóbb politikai hazugságokat is. Miért? Meggyőződésből.
- mert a liberális tuti hazudik
- mert a konzervatív tuti hazudik
- mert Soros
- mert Orbán
- mert csak
Nem a 8 áltanálososok miatt tart ott az ország, ahol, hanem a diplomás bűnözők miatt.
A nagyapàmnak 8 általánosa sincsen, kénytelen volt az 50-es években félbehagyni.
Ettől függetlenül nagyon értelmes, intelligens, olvasott ember. Az alapműveltsège is teljesen rendben van, érdeklődött mindig is a világ iránt.
Állítom, hogy jobban képben van a történelemmel és a politikaval, mint sok érettségizett vagy akár egyetemet végzett ember.
Nem lehet így meghuzni a határt szerintem.
Persze jó lenne, ha bizonyos réteget nem lehetne megvenni 10 kiló krumplival.. De ez van, szerintem hülyeség lenne a szavazati jog korlátozása
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!