A "far-hátkommandó" kifejezés mit takar a Jobbikon belül?
Egy Jobbik főnök mondta az általa okított aktivistáknak, hogy így nevezik a nyugdíjasokat a Jobbikban, hogy fa-hátkommandó, mert vén hülyék. Nem igazán értem, hogy maga a kifejezés miből jött és pontosan mit jelent?
A far a popsi. Azt jelentené, hogy a pártnak hátat fordítanak és feneket mutatnak, mert nem szavaznak a Jobbikra és innen az elnevezés? Annak a színbóluma, hogy egy hátat fordított ember áll velük szemben, akit állati testrészekkel kimondva degradálnak? Mert ugye lehet kérni csirke-far hátat, ami állati.
Mi az igazság?
A párt saját, nyugdíjas szavazóinak gúnyolását takarja ez a kifejezés a Jobbikon belül. Szerintem a Jobbik azon versenyez, hogy a 2022-es választásig hány szavazóját tudja elveszíteni. Jó úton járnak már afelé, hogy 10% alá gyengüljenek.
Nézzük a tényeket: beszóltak a homoszexuálisoknak (aberráltnak nevezték őket), szidták a zsidókat, a saját nyugdíjas szavazóikat gúnyolták és a baloldallal történő együttműködés óta egymás után hagyják ott őket a nemzeti radikális szavazóik. Én csodálkoznék rajta, ha az idei EP-választáson 2 mandátumot sikerülne szerezniük. Egynek is örülhetnek ezek után.
Így teszi tönkre saját magát a legerősebb ellenzéki párt, amit kormányváltásra esélyesnek neveztek évekkel ezelőtt. Ez szégyen.
Szerintem a #4-nek van igaza:
"Gondolom a békemeneteken látható öregekről van szó. Akik alig jönnek ki a nyugdíjbòl és kb a legolcsóbb csirkefarhàtat veszik, de közben erőszakosan támogatják azt a pártot, aki a nyomorukért felelős."
De talán úgy lenne korrekt, ha az elhangzott kifejezést kontextusával együtt közölnék. Amúgy meg kiforgatás.
Mondom ezt úgy, hogy nagyon nem vagyok jobbikos. Egyszerűen a józanság és igazság pártján állok.
Rohadtul rühellem a Fideszt a sok aljas húzásuk miatt, aminek soha nincs következménye, ezért még cinikusan gátlástalanul, leplezetlenül is csinálják, mintha az lenne a világ legtermészetesebb dolga, és ha felháborodik valaki, akkor a szemébe röhögnek. De még velük szemben sem szeretem azt, ha egy szavukat kontextusából kiragadva hazugsággal járatják le őket... van rajtuk épp elég fogás. Ennek az országnak hggadságra van szüksége, nem indulatra, feszültségre. Ezért alkalmatlan a Fidesz.
Józan ésszel, indulatok nélkül az ember sokkal bölcsebb, empatikusabb, felelősebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!