Mikor felejtik már el végre a magyar baloldalon az ingyen segélyt az alapjövedelmet?
Meg úgy általában az elgondolást, hogy az államnak mindent a segge alá kell rakni.
Most is teljesen ki vannak bukva, hogy az állam nem fizeti ki teljesen az új autót :D
Mesében nincs ilyen :D
9#
Akkor te a 8 általánost végzett, mosogató karrierig jutott "kisemberek" gyerekgyártását támogatnád meg a "kisebbségét"? Mert én nem igazán....
Az alapjövedelem kérdése mostanában a később várható teljes robotizációval kapcsolatosan szokott megjelenni. Ezen lehet okoskodni, hogy oldjátok majd meg ha eljön az ideje.
Én se támogatom az ajándék "ingyen" pénzt. Ez az a pénz, amiért valaki nem dolgozott meg. Mindegy, hogy hívjuk, alapjövedelem vagy Csok, akármi, ez ingyen pénz. Az is mindegy, hogy dolgozik, ha a bére mellé olyan pénzt kap amiért nem dolgozott meg. A rend kedvéért, azt a pénzt más termeli meg, többek között te is.
Azért G nem vagyok, a rászorulóknak szoktam adni, saját pénzemből, saját elhatározásomból. Ez megint más, mert nem más pénzét adom. Pl a kislánynak, akinek még az esélyt se adja meg az állam a gyógyulásra mert drága a gyógyszer. Azét ne csináljunk már itt újkori Taigetoszt főleg, hogy az eredeti is csak egy mítosz. Közben játsszuk a családi mikulást, hogy csókolgathassák a lábunk nyomát? Szálljunk már magunkba emberek!
Soha.
“Ha majd győzünk,újra verjük a kulákot,
Minden újgazdagra várnak a gulágok”
Tetszik amilyen megvetéssel, lenézéssel beszél a 11-es a "kisemberről aki a mosogatásig jutott".
Megnézném hogy állna a szád ha ezentúl csak diplomás ügyvédek, mérnökök és agysebészek lennének, és senki nem vinné el a szemeted, senki nem takarítaná ki az utcád, az étteremben olyan tányérról ennél amin 50 másik ember maradéka van mert nem lenne mosogatófiú. Ha nem lenne pékáru (mert ugye a pék se diplomás), ha nem szállítanák ki neked a csomagot amit rendelsz, ha nem jönne ki a szerelő ha beszarik a tévéd stb. Meg tudnád oldani magadtól ezeket a dolgokat? És vajon a politikusok le tudnák-e nyírni a százhektáros kastélyaik összes gyepét egymaguk? Hát ha az utcán nem lenne rendőr?
Elárulok egy titkot: a sokdiplomás vállalkozók, a milliókat kereső politikusok, celebek nélkül is simán működne a társadalom, de ha az általad annyira lenézett kisemberek eltűnnének egy napon belül káosz lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!