Ha az ellenzék nyerné a következő választásokat és az igazságosság nevében visszaállítanák a 32%-os SZJA-t, akkor mi történne?
#9: de van fogalmam és sokkal rosszabb lenne ha még mindig a régi rendszer lenne.
Tőlem nem vettek el annyit, mint amit adtak. Pl két gyerekre 40 ezres adókedvezmény. Hol volt ilyen az MSZP idején?
#16 nem lett jobb, csak nem látod át (tudod, egykulcsos adó van, nincs külömbség, hogy neked annyi, másnak meg másmennyi). Ez a lényege a fideszes "reformoknak", hogy a sarcokat elrejtse, de ugyan úgy meglegyenek. Meg is vannak.
2008-ban az átlagfizetésem szuperbruttójából ugyan annyi volt az elvonás mint ma.
De akkor még csak 25% áfát kellett fizetni 27 helyett, M0-ért, bevezetőkért se kellett még egyszer fizetni, útdíjat se, se ekkora üzemanyagadót, se telefon, se tranzakciós adót.
Ezek ott vannak a bérpapírokon, amiket épp ezért nem árt megőrizni. A rezsi"csökkentés" kamuja is a régi számlákkal látható a legjobban.
#17: ne tudd már jobban, hogy nekem jobb lett vagy sem. Én tudom, hogy jobb lett. A 40 ezres két gyerekes családi kedvezményt nem adtak a szocik.
Az üzemanyag, út díj nem érint, mert cég fizeti.
Én elhiszem, hogy van akinek rosszabb, de nekem jobb lett, mert nagyjából a Fidesz kedvenc korcsoportja vagyunk: 30 körüliek, mostanában születtek vagy esetleg fognak még születni gyerekeink, van munkánk és viszonylag normálisan keresünk.
Én örülök, hogy inkább minket igyekeznek támogatni és nem a segélyeken élőeket.
Pontosan, ahogy az utolsó írta: ne a segélyen élőket támogassuk, hanem a rendes dolgozó embert aki tovább tud adni értéket a gyerekének (akinek van).
Mutassatok egy olyan országot ahol a hajlektalanokat meg lustákat támogatja egy kormany!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!