Az EU nem fogja fenéken rúgni Orbánt a 29 pont miatt?
A 29 pont közül több van ami sérti az alap uniós jogokat !
"De kiderült az is, hogy bizonyos uniós szabályok miatt a pálinkafőzés liberalizációja és alkotmányosan alapvető állampolgári joggá tétele sem pontosan úgy lesz, ahogyan az bejelentetett. Sőt: még a bérfőzés jövedéki adója sem feltétlenül szüntethető meg úgy, ahogyan a Fidesz szeretné. Meg ahogyan ígérte.
És azon már meg se lepődik a zember, hogy uniós szabályokba ütközik az Európa élelmiszer-hulladéka beáramlásának megakadályozását célzó kormányzati szándék is...
Arról már nem is szólva, hogy az uniós források azonnali és radikális átcsoportosítása sem megy brüsszeli jóváhagyás nélkül - az Európai Bizottság pedig korántsem biztos, hogy örömtáncot lejt egy ilyen kezdeményezésnek."
"Nem mennék bele ezúttal abba sem, hogy a devizahitelezés korlátozása milyen módon sérti a "négy szabadság" egyikét, konkrétan a tőke szabad áramlását. Egy olyan uniós alapjogot, amelyben sem Brüsszel, sem az Európai Bíróság nem ismer pardont. Még a Fidesz parádés kétharmada, háromharmada és Pali bácsi négyharmada kedvéért sem."
"És azon már meg se lepődik a zember"
Ez a "zember" a kapcsolat.hu és a nol környéki szocik kedvenc dumája. Amúgy a pálinkafőzés liberalizációja a 29 pont közül a legkevésbé fontos (függetlenül attól, hogy a csekély értelmű Népszabi ezen rágódik a legtöbbet).
""Nem mennék bele ezúttal abba sem, hogy a devizahitelezés korlátozása milyen módon sérti a "négy szabadság" egyikét, konkrétan a tőke szabad áramlását. "
Akkor majd nem korlátozni fogják, hanem olyan ösztönzőket vezetnek be, amik miatt senki sem fogja a devizahitelt választani. Azért fizetjük a politikusokat, hogy megoldják az efféle problémákat, nem azért, hogy nyivákoljanak, mint Gyurcsány, hogy mikor mit miért nem tudott megvalósítani.
"Ez a "zember" a kapcsolat.hu és a nol környéki szocik kedvenc dumája"
Ezt nem tudom honna vetted, ez az én saját szójárásom, ugyanis a fidesz most a "magyarokért vagyunk" helyett "az emberek érdekei"t ismételgeti, mint anno rákosi.tudok, ők is a "népért" voltak.
Mondjuk engem nem zavarna az eu vinnyogása,:) de egyik szövetségi rendszer sem szereti ha a tagjai nem tartják be a szabályokat.A szoci médiamegmondóknak köszönhetően a külföldön már így is olyan kép él az átlagpolgárokban hogy mi itt irtjuk az ártatlan cigányokat, a szélsőségek jelentősen jelen vannak,orbán diktatúrát épít(amiben van valami, sajbos a fidesz még rá is játszik erre)
Na mindegy, a kérdésem nem váltott ki valami nagy érdeklődést, azt hittem az embereket érdekli hogy ma olyan törvényeket vagyunk kénytelenek meghozni ami ellenkezik annak a szövetségnek az érdekeivel aminek a tagjai vagyunk.Mondjuk ez tipikus magyar sajátosság, ez párszor előfordult már velünk,aminek mindig az lett a vége hogy a szövetség felbomlott :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!